Pirmdiena, 23.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Vanda, Veneranda, Venija;

Dzintaru koncertzālē valdīs "Čigānu nakts" valdzinājuma spēks

Easyget.lv, 30.08.2013. 09:45

Dzintaru koncertzālē sestdien, 31.augustā, ar noslēdzošo savas jaunās programmas koncertu uzstāsies dziedātāja Marija Naumova, kas sarūpējusi iespēju skatītājiem izbaudīt čigāniska valdzinājuma burvību un doties krāšņā pasaules ceļojumā cauri laikiem, pastāstīja dziedātājas sabiedrisko attiecību konsultants Kārlis Bikšus.
Dzintaru koncertzālē valdīs "Čigānu nakts" valdzinājuma spēks

Vērienīgajā muzikāli vizuālajā priekšnesumā "Čigānu nakts", kas jau izpelnījies publikas sajūsmu koncertos Jelgavā un Valmierā, skanēs dažādu kultūru iespaidā tapusi romu tautas mūzika un piedalīsies izcili mūziķi no piecām valstīm.

"Jūtos dziļi saviļņota, ka jau notikušo koncertu apmeklētāji atzinīgi novērtēja manu jauno programmu un saklausīja tās idejisko vēstījumu. Gribu cerēt, ka ugunīgi kaislīgās un vienlaikus dvēseliski smeldzīgās čigānu tautas melodijas aizkustinās cilvēku sirdis arī Jūrmalā," teica māksliniece, kura šogad atzīmē radošās darbības 20.jubileju.

Iespaidīgu vizuālo pavadījumu Marijas koncertizrādēm sadarbībā ar režisoru Oļegu Šapošņikovu un scenogrāfi Daci Sloku radījis video mākslinieks Artis Dzērve.

Viesmākslinieku vidū redzēsim vienu no slavenākajiem un talantīgākajiem izpildītājiem starptautiskajā flamenko pasaulē - dziedātājs un komponists Luiss de Almerija (Luis de Almeria) no Rumānijas, kā arī flamenko ģitārspēles virtuozs Pako Narvaess no Spānijas.

Piedalīsies vēl virkne citu mākslinieku - populārā Latvijas šovgrupa "Ame Roma" ("Mēs čigāni"), ģitāristi Samijs Dosā (Samy Daussat) un Sebastjens Žinjo (Sebastien Giniaux) no Francijas, flamenko dejotājs Kuki Santjago (Kuky Santiago) un perkusionists Migels Sančess (Miguel Sanchez) no Beļģijas, vijolnieks Kostels Nitesku (Costel Nitescu), akordeonists Roberto de Brasovs (Roberto de Brasov) no Rumānijas, basģitārists Norberts Skraucis, dziedātāja Viktorija un Irina Ļisovskaja, kas uzstājas ar skatuves vārdu Kama.

Trešdien Marijas Naumovas radītajās čigānu nakts noskaņās jau pabija koncerta apmeklētāji Jelgavas kultūras namā, bet ceturdien jaunā programma skanēja Valmieras kultūras centrā.

Jauno priekšnesumu dziedātāja sagatavojusi par godu radošās darbības 20 gadskārtai.

Foto: Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV