Pirmdiena, 23.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Vanda, Veneranda, Venija;

Naivās mākslas muzejs aicina uz Naivās mūzikas vakaru

Easyget.lv, 02.09.2013. 15:10

Baltajā naktī, 7. septembrī, Naivās mākslas muzejā uz AB Dambja notiks Naivās mūzikas vakars.
Naivās mākslas muzejs aicina uz Naivās mūzikas vakaru

Pasākumā uzstāsies četras dažādus mūzikas žanrus pārstāvošas apvienības, kā arī visā „Baltās nakts” norises laikā būs atvērta Latvijas Naivās mākslas muzeja ekspozīcija, informē Kultūras un mākslas projekta “NOASS” publicitātes koordinatore Laima Āze.

Vakaru atklās indie grupa Gaujarts, kas pastāvēšanas laikā ir izdevuši divus veiksmīgus albumus. Bez tā, grupa ir sniegusi neskaitāmus koncertus Latvijā un ārpus tās, piedalījusies teātra izrādēs, kā arī uzstājusies kopā ar simfonisko orķestri. Grupa savu savdabīgi austrumeiropisko, dinamisko un oriģinālo skanējumu apvieno ar pārdomas rosošiem dziesmu vārdiem, kas reizēm ir aizgūti no latviešu dzejniekiem.

Ģitārists Reinis Jaunais vēl nesen prezentēja savu albumu ‘’Plika ģitāra’’, un nu ir nodevies jauniem muzikāliem eksperimentiem. Kopā ar perkusionistu Artūru Veinbergu un citiem mūziķiem, Reinis Jaunais ir sagatavojis jaunu, iepriekš nedzirdētu vokāli instrumentālu priekšnesumu, un par godu Baltajai naktij, Naivās mūzikas vakarā būs dzirdams tās pirmatskaņojums.

Band Mango ir enerģiska pankroka grupa no Rīgas. Grupas kontā jau ir divi albumi un savu vairāku gadu pastāvēšanas laikā ir paguvusi sniegt koncertus ne tikai Latvijā, bet arī uzstājoties izbraukusi šķiet visu Eiropu un Balkānus. Grupas enerģiskā mūzika iekustina klausītājus katrā grupas koncertā.

Sintezatori, bungu mašīnas un ģitāras, kā arī reps apvienojumā ar skaistām melodijām – tā varētu raksturot uzlecošo muzikālo apvienību Origo Boys, kuras spēlēšanas manieri grūti iekļaut kādā jau esošā mūzikas stilā. Grupā ir apvienojušies mūziķi no dažādām Latvijas mūzikas grupām, lai radītu ko svaigu Latvijas klausītāju ausīm, savam priekšnesumam pieejot arī ar krietnu humora devu.

Pasākuma programma:

  • 21:00 Gaujarts
  • 22:00 Reinis Jaunais un draugi
  • 23:00 Band Mango
  • 24:00 Origo Boys

Latvijas Naivās mākslas muzejs atvērts no 20.00 – 01.00

Pasākumu atbalsta Rīgas dome, Latvijas Naivās mākslas muzejs, Kultūras un mākslas projekts NOASS.

Vairāk informācijas: www.noass.lv

Foto: Band Mango. Foto (c) Artūrs Martinovs

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV