Pirmdiena, 23.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Vanda, Veneranda, Venija;

Sinfonietta Rīga atklāj astoto koncertsezonu

Easyget.lv, 06.09.2013. 16:40

Valsts kamerorķestris Sinfonietta Rīga sezonas atklāšanas koncertā tiksies ar spožo un ārvalstīs plaši koncertējošo vijolnieci Evu Binderi
Sinfonietta Rīga atklāj astoto koncertsezonu

Piektdien, 20. septembrī, plkst. 19.00 Lielajā ģildē Valsts kamerorķestris Sinfonietta Rīga diriģenta Normunda Šnē vadībā atklās astoto koncertsezonu. Koncertā orķestris tiksies ar spožo un ārvalstīs plaši koncertējošo vijolnieci Evu Binderi. Vakara programmā izskanēs trīs spilgti, atšķirīgi un spēcīgi uzrunājoši skaņdarbi: Albana Berga “Liriskā svīta”, Ludviga van Bēthovena Ceturtā simfonija un Magnusa Lindberga Vijolkoncerts, informē Sinfonietta Rīga sabiedrisko attiecību vadītāja Baiba Freimane.

Evas Binderes starptautiskajā mūzikas arēnā uzkrātā pieredze ir lielisks atspēriena punkts jaunās sezonas sākumam. Vijolnieces smalkais šarms un aizrautība iepriecinās klausītājus Somijas komponista Magnusa Lindberga Vijolkoncertā. Publikas sajūsmu Magnusa Lindberga Vijolkoncerts Sinfonietta Rīga un Evas Binderes izpildījumā izpelnījās jau Cēsu Mākslas festivālā 2012. gada vasarā, un pēc koncerta mūzikas kritiķe Ieva Rozentāle atzina, ka “Sinfonietta Rīga izveidojies par spēcīgu, pārliecinošu kamerorķestri, kura priekšnesumā jūt ne vien diriģenta, bet arī pašu mūziķu iekšējo pārliecību, kūsājošu enerģiju dzīvā savienojumā ar muzikalitāti un precizitāti”.

Albana Berga „Lirisko svītu” jau kopš radīšanas brīža ir pavadījusi mistērijas un noslēpumu aura. Darbā skaidri nojaušama izsmalcināta un trausla emocionalitāte, kas pierāda – no 20. gadsimta mūzikas nav jābaidās. Sezonas atklāšanas koncertu noslēgs viena no Vīnes ģēnija Bēthovena skaistākajām simfonijām.

Septiņos koncertēšanas gados orķestris Sinfonietta Rīga ieguvis stabilu un neatlaidīgu sekotāju loku, par ko liecina vēl pirms sezonas sākuma jau pilnībā izpārdotais koncertu abonements.

Atgriežoties Latvijas koncertdzīvē pēc starptautiskos festivālos pavadītās vasaras, orķestris Sinfonietta Rīga saviem klausītājiem ir sagatavojis muzikāli aizraujošu un pārliecinošu sezonu. Astotā koncertsezona piedāvās pārbaudītas un klausītājiem ierastas vērtības, līdztekus turpināsies arī radošie meklējumi laikmetīgās mūzikas laukā. Eiropas Savienības projekta New Music: New Audiances ietvaros tiks meklētas jaunas koncertformas un pārkāptas ierastās akadēmiskās mūzikas izpildīšanas tradīcijas. Oktobris Sinfonietta Rīga klausītājiem nesīs vairākus jaunumus: pirmo reizi Latvijā izskanēs mūsdienu spāņu komponista Fransisko Kolla (Francisco Coll) mūzika un Sinfonietta Rīga atskaņos pavisam jauna žanra darbu – tviteroperu.

Novembrī orķestris uzstāsies Frankfurtē Eiropas Centrālās bankas organizētajās “Eiropas kultūras dienās 2013” kopā ar Latvijas Radio kori un slaveno čellisti Kristīni Blaumani.

Biļetes uz sezonas atklāšanas koncertu vēl iespējams iegādāties Lielās ģildes kasē, “Biļešu paradīzes” tirdzniecības vietās un internetā. Koncerta rīkotājs “Latvijas Koncerti”.

www.sinfoniettariga.lv, FB: sinfonietta.riga, Twitter: sinfoniettariga

Foto: Valsts kamerorķestris Sinfonietta Rīga. Foto (c) Jānis Deinats

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV