Pirmdiena, 23.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Vanda, Veneranda, Venija;

Lielajā Ģildē notiks Vāgneram veltīts koncerts

Easyget.lv, 09.09.2013. 09:46

21. septembrī plkst. 19.00 Lielajā Ģildē skanēs komponistam Rihardam Vāgneram veltīts koncerts „Patvērums”.

Koncertā skanēs Riharda Vāgnera emocionālā un aizraujošā mūzika – skaņu, domu un jūtu satvēriens, kas, reiz pārņēmis, vairs neatlaiž. Programmu papildinās dižā vācu komponista iedvesmotāju - V.Bellīni un L.van Bēthovena skaņdarbi. Mūziķi vācu ģēnijam veltīs arī citas sev tuvas kompozīcijas.

Rihardam Vāgneram veltītajā sarīkojumā piedalīsies LNO bass Krišjānis Norvelis un Latvijas jaunie talanti - mecosoprāns Laura Grecka, baritons Rihards Millers, koncertmeistare Ērika Apeine un pianists Andrejs Osokins.

Jaunie mākslinieki savus sasniegumus atspoguļo Latvijas spraigajā muzikālajā dzīvē. Rihardam Vāgneram veltītajā koncertā „Patvērums” Laura Grecka dziedās savu mīļāko ciklu - Matildes Vēzendonkas dziesmas.
Prestižo Starptautisko konkursu laureāta Andreja Osokina interpretācijā skanēs Izoldes mīlas nāve no operas „Tristans un Izolde” F.Lista transkripcijā. Krišjānis Norvelis iepriecinās ar Dālanda āriju no operas „Klīstošais holandietis”. Viņa audzēknis, starptautisko vokālistu konkursu laureāts Rihards Millers dziedās Volframa romanci no operas „Tannheizers”.

“Riharda Vāgnera mūzika ir kā patvērums, kur saglabāt dzīves daudzdimensiālo spektru un plašuma alkas, kad pāri brāžas nomācošas akmens lavīnas. Patvērums ir arī labi ļaudis, kas mums dāvā savas klātbūtnes prieku. Krišjānis Norvelis kā Latvijas dižozols, kur patverties un smelties spēku grūtākā brīdī. Andrejs Osokins - kā brīnums dabas dailē. Rihards Millers - skaists mirklis varavīksnes lokā. Jaunās divas - kā Mātes Marijas gaišie mīlestības stari,” uzsver koncerta idejas autore Ligita Ādamsone.

Biļetes - Biļešu Paradīzē.

Koncertu rīko kultūras biedrība “Baltais sapnis”.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV