Pirmdiena, 23.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Vanda, Veneranda, Venija;

LNSO sezonas atklāšanas koncertā mirdzēs mūzikas zvaigznes

Easyget.lv, 16.09.2013. 15:30

27. septembrī plkst. 19.00 Lielajā Ģildē Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra (LNSO) sezonas atklāšanas koncertā skanēs īstas simfoniskās mūzikas delikateses.

Koncertā kopā ar LNSO uzstāsies neskaitāmu balvu ieguvējs, pasaulē atzītais latviešu basbaritons Egils Siliņš, kā arī vēl nebijis notikums Latvijas mūzikas dzīvē – pasaules diriģēšanas leģenda, pēdējais no krievu diriģēšanas skolas „mohikāņiem” Vladimirs Fedosejevs. Diriģents ir vairākkārt koncertējis Rīgā – gan nu jau tālajos Padomju savienības laikos, gan arī pavisam nesen - ar Maskavas vadošajiem orķestriem. Maestro vienmēr piedāvā konceptuālas un aizraujošas muzikālās interpretācijas, kuras izceļas ar dziļumu, mākslinieciskiem jaunatklājumiem un neparasti kompaktu, lakonisku formu tvērumu, stāstu gleznojot jaunās, laikmetam aktuālās krāsās.

“Sezonas atklāšanas koncerts iezīmē mūsu orķestra turpmāko deviņu mēnešu vadlīnijas - klasisks, skaists un daudzveidīgs repertuārs, izcili solisti. Savukārt pie diriģenta pults - gan pasaules klases meistari, gan arī latviešu jaunās paaudzes diriģenti. Koncerts kopā ar Egilu Siliņu un Vladimiru Fedosejevu atklās sezonu, piedāvājot augstu māksliniecisku sniegumu, kuru ceram noturēt un attīstīt visas sezonas garum,” komentē LNSO direktore Indra Lūkina.

Koncerta programmā - kultūrvēsturiski pagātnes tēli J.Karlsona simfoniskajā fantāzijā “Sids”, žanriski laikmeta vaibsti M.Musorgska dziesmu ciklā “Nāves dziesmas un dejas” un S.Rahmaņinova Otrā simfonija „personību laikmeta” bruņinieka skatījumā.

Biļetes – Biļešu paradīzes kasēs. Informācija par biļetēm: 67213643 vai kase@lnso.lv.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV