Svētdiena, 22.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Maigurs, Mārica, Māris;

Lukas Forkuči miglas taures festivāla Māksla+Komunikācija izskaņā

Easyget.lv, 23.09.2013. 15:26

Pazīstamā skaņu mākslinieka Lukas Forkuči izpildījumā Spīķeru koncertzālē būs dzirdamas miglas taures
Lukas Forkuči miglas taures festivāla Māksla+Komunikācija izskaņā

12. oktobrī, noslēdzot festivāla “Māksla+Komunikācija 2013” plašo programmu, Spīķeru koncertzālē notiks unikāls audiovizuālu peformanču un elektroniskās mūzikas koncerts, kurā vienu no saviem jaunākajiem darbiem – “Miglas taures” (Fog Horns) – atskaņos itāļu izcelsmes švieciešu skaņu mākslinieks Luka Forkuči (Luca Forcucci), informē festivāla pārstāve Elīna Ķempele.

Tematiski lielākā daļa Forkuči darbu veltīti skaņas un telpas attiecībām saistībā ar uztveri, kas tiek aplūkota caur skaņu instalācijām, vizuāliem līdzekļiem, kompozīciju un performancēm. Lai atklātu daudzveidīgās skaņu iespējas kontekstā, kurā mūzika un māksla atklājas kā pieredze, Forkuči darbi tiek veidoti apvienojumā ar deju, digitālām performancēm, dzeju, arhitektūru un neirozinātni, radot unikālu harmonisku veselumu. Arī “Miglas tauru” skanējums ir poētiski intuitīvs un izsmalcināti ilustratīvs.

“Pēc 12 stundu aviolidojumiem un miega bada 2011. gada pavasarī es ielidoju Sanfrancisko. Mana apziņas stāvokļa dēļ – vai tieši pateicoties tam – es izdzirdēju skaidru un skaistu skaņu. Pagāja brīdis, līdz es spēju saprast, vai es to patiešām dzirdu vai arī sapņoju – skaņu, ko radīja miglas taures”- tā Luka Forkuči par skaņdarba “Miglas taures” rašanos.

Savas karjeras sākotnē Forkuči lielākoties ir veidojis elektronisko mūziku, savukārt vēlākā posmā viņš pievērsies arī lauka ierakstiem, kas ir iegūti visā pasaulē gan dabas, gan pilsētu vidēs. Forkuči regulāri sniedz prezentācijas tādās nozīmīgās atklājumu un jaunrades platformās kā UCLA Future Lab Minhenē, Fudānas Universitātes Vizuālās mākslas institūtā Šanhajā, Skaņas pētījumu mākslas universitātē Berlīnē, Arhitektūras fakultātē un Smadzeņu un apziņas pētījumu institūtā Šveices Federālajā tehnoloģiju institūtā un citviet.

Koncertā piedalīsies arī citi ievērojami mūziķi un skaņu mākslinieki – izcilais amerikāņu komponists un akordeonists Maikls Senšerijs (Michael Century), viens no šī brīža aktuālākajiem britu elektroniskās mūzikas pārstāvjiem Teo Bērts (Theo Burt), kanādiešu elektroniskās mūzikas mākslinieki Metjū Bīdermans (Matthew Biederman) un Alens Tibols (Alain Thibault), latviešu video mākslinieki Irīna Špičaka, Krišjānis Rijnieks un skaņu mākslinieks Platons Buravickis.

Biļetes uz koncertu ir nopērkamas Biļešu Paradīzes tirdzniecības vietās un internetā: http://www.bilesuparadize.lv/events/perf/6761. Biļetes cena: 7 Ls, studentiem, skolēniem un pensionāriem – 3,50 Ls

Sekojiet līdzi informācijai par citiem festivāla notikumiem un izmaiņām festivāla mājas lapā: http://festival.rixc.lv vai sazinieties ar festivāla organizētājiem – Jauno mediju kultūras centru RIXC elektroniski, sūtot e-pastus uz rixc@rixc.lv.

Foto: Luka Forkuči. Foto (c) Pierre Pfiffner

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV