Svētdiena, 22.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Maigurs, Mārica, Māris;

„Latvijas Mūzikas ierakstu Gada balvas 2007” sadalītas

Ingrīda Ivane, 09.03.2008. 11:45 | komentāri (20)

8.marta vakarā Nacionālajā sporta manēžā norisinājās „Latvijas Mūzikas ierakstu gada balvas” pasniegšanas ceremonija. Visvairāk balvu – trīs – šai vakarā saņēma Artis Gāga (par labāko instrumentālās, filmu vai teātra mūzikas albumu, par labāko debiju un kopā ar Sergeju Jēgeru – par labāko akadēmiskās mūzikas albumu). Pa divām balvām tika grupai „Dzelzs Vilks” (labākā roka dziesma un albums) un Jānim Stībelim (labākā pop dziesma un albums).
„Latvijas Mūzikas ierakstu Gada balvas 2007” sadalītas

Galerijas:

Vispirms dažas piebildes par pasākuma noskaņu. Postsovietiskā gara apdvestās Sporta manēžas telpas un industriālā laikmeta skatuves ietērps ar metāliskajām „trubām”.

Pasākumu ievada klasika. „Prāta vētra”. Uz skatuves vakara gaitā ar muzikāliem priekšnesumiem kāpj „Gain Fast”, „Detlef Zoo”, „Satellites LV”, „Double Faced Eels”, „Inokentijs Mārpls”, Liene Šomase, Ella, Andris Ērglis un citi. Tas, ka rokmūziķi šajā vidē izskatās un jūtas ideāli ir skaidrs, taču vai citiem „industriālie bleķi” neliekas par skarbu gan nevaru galvot.

Elitas Patmalnieces darinātie košie tērpi vadītājiem Baibai Sipeniecei-Gavarei un Valteram Krauzem (vairāk prieka, gan saprotams, tiek Baibai – krāšņi violeti un dzelteni toņi, melnais un čigāniski brunči ar „Sniegbaltītes ņieburiņu”, un galu galā, ļauts jau arī vēl izģērbties). Viņu romantiski koķeti un brīžam galēji triviāli risinātās „mīlnieku ķildas” tad ir tas, kas saucams par šīvakara pamatbāzi.

Jaunu „es” atradis Mārtiņš Freimanis. Augstie papēži gan nav viņa stabilākā puse un zilu somiņu pie rozā kleitas pat Parisa neliktu, taču citādi, pēc pēdējā žesta skaidrs, ka viņa domas pilnīgi sakrīt ar Freida viedokli, par to, ka „pat Parisai tā nav”/ vai Freida uzskatos – tas, par ko sievietes apskauž vīriešus.

Ar vai bez inflācijas sekām, latviešu tauta mīl piena produktus. Iespējams „pēc sekām” vēl vairāk, jo tad tie atliek vien muzikālā formātā.

Ne vienu vien „knābienu” šai vakarā saņem Andris Ērglis, un kā uz pasākuma beigām sāk šķist tas tiešām „cērt kaulā”, taču, te nu bija – tauta, kā viņam tīk izteikties, „ar viņu” un balva par radio hitu arī rokā. Nav gan skaidrs, kā viņi ar Šomasi šo tautu sadalīs, jo arī viņa pagūst izteikt pateicību visai latviešu tautai, kas nāk uz viņas koncertiem.

Noslēgumā dziedinošs un kā vienmēr līdz perfekcijai nostrādāts grupas Cosmos vēstījums par aptieku. Un kokteilis „afterparty” gatavs.

Iespējams, tieši pēc tā steidzoties, pasākuma beigās visa zāle cenšas ietilpināties ēdamtelpā un šeit nu atklājas vārda „burziņš” nozīme visā tās pilnībā. Lai cieši saspiestie augumi izbaudītu pilnīgu svētlaimi, poētiski nodziest gaismas un telpa grimst pustumsā, nu var uzspēlēt spēli „pamēģini sataustīt krūzīti un ieliet kafiju”, kā manāms, tas iepatīkas un gaisma tā arī neatgriežas.

Kāda mūzika no šī visa taps, dzirdēsim nākamgad...

„Latvijas Mūzikas ierakstu Gada balvas 2007” ieguvēji:

Balvu par „Par mūža ieguldījumu Latvijas mūzikas attīstībā” šogad saņēma Latvijas džeza leģenda, trompetists, komponists, aranžētājs un diriģents Gunārs Rozenbergs (tiesa, kājās piecēlusies zāle tā arī palika mulsi plaudējot, jo mākslinieks balvu saņemt nebija ieradies).

Labākais instrumentālās, filmu vai teātra mūzikas albums –
„Muzikālās impresijas: zīmējumi debesīs” – Artis Gāga

Labākais akadēmiskās mūzikas albums –
„Duende” – Sergejs Jēgers un Artis Gāga

Labākais mūzikas albums bērniem –
„Masku dziesmas” – dažādi izpildītāji

Labākais šlāgeris vai kantrī dziesma –
„Neskaties pulkstenī” – Liene Šomase un Jānis Moisejs

Labākais šlāgeru vai kantrī mūzikas albums
„Magones zieds” – Normunds Rutulis

Labākais mūsdienu tautas mūzikas albums –
„Auļos” – Auļi

Labākā debija –
„Muzikālās impresijas: zīmējumi debesīs” – Artis Gāga

Labākais koncertieraksts video –
„Vokālās grupas Cosmos Ziemas koncerts” – Cosmos

Labākais mūzikas video klips –
„Esi brīvs” – Pikaso, Gustavo, R-Viss

Labākā dance hip-hop vai r'n'b dziesma –
”Es gribu dejot bugi 2007 (R.Lejasmeijera remix)” – Nora Bumbiere
(balva kategorijā Labākais Dance, hip-hop, vai r'n; b mūzikas albums netika pasniegta)

Labākā pop dziesma –
„Glāze piena” – Jānis Stībelis

Labākais pop albums –
„Glāze piena” – Jānis Stībelis

Labākā roka dziesma –
„Balerīna” – Dzelzs vilks

Labākais roka albums –
„Sārtā rītausma” – Dzelzs vilks

Radio hits –
„Ripoja akmens” – Andris Ērglis un grupa Cacao

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV