Svētdiena, 22.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Maigurs, Mārica, Māris;

Latvijas dienu koncerts Frankfurtē izskanēs arī Rīgā

Easyget.lv, 07.10.2013. 16:20

Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris (LNSO) klausītājiem piedāvā īpašu koncertprogrammu –18. oktobrī plkst. 19.00 koncertzālē Lielā Ģilde skanēs Latvijas dienu Frankfurtē koncerts - programmu, ar kuru tiks atklātas Eiropas kultūras dienas Frankfurtē.
Latvijas dienu koncerts Frankfurtē izskanēs arī Rīgā

Programma prezentē Latviju un tās izcilākos sasniegumus klasiskās mūzikas jomā - būtiskākos komponistus un spožākos mūziķus, kurus pārstāvēs godalgotā vijolniece Baiba Skride, harizmātiskais pianists Reinis Zariņš un pasaulslavenais Valsts Akadēmiskais koris Latvija diriģenta Aināra Rubiķa vadībā, informē LNSO pārstāve Sondra Lāce.

Koncerta programma veidota, akcentējot mūsu muzikālās vērtības – no klasikas līdz jaunradei, īpaši akcentējot to starptautisko skanējumu. Latviešu simfoniskās mūzikas „zelta fonds” un jubilāra Riharda Vāgnera mūzika, viens no romantisma šedevriem vijolei - K. Sensānss „Introdukcija un rondo kapričozo” la minorā, op. 28 un Riharda Dubras saviļņojošais lieldarbs Te Deum.

Sezonas jaunums – pirms koncerta sarunas 18.00 Lielās Ģildes Baltajā zālē. Šoreiz koncerta noskaņā ievadīs LNSO mākslinieciskais padomnieks Andris Vecumnieks un mūzikas žurnālists Orests Silabriedis sarunā par vērtībām – latviskām, aizejošām, jaunatgūtām, par to transformācijām jaunā kvalitātē, par vērtību saglabāšanu un pārvērtēšanu.

Biļetes pieejamas Lielās Ģildes biļešu kasē, Biļešu paradīzes tirdzniecības vietās un www.bilesuparadize.lv.

Foto: Baiba Skride. Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV