Svētdiena, 22.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Maigurs, Mārica, Māris;

Hārlemas Gospeļu koris gada nogalē atgriežas Rīgā

Easyget.lv, 08.10.2013. 10:17

28. decembrī plkst. 19:00 Rīgas Kongresu namā uzstāsies pasaulslavenais Hārlemas Gospeļu koris. Līdz šim kora dziedātāji viesojušies Rīgā jau astoņas reizes, ikvienā no tām pulcējot pārpildītas skatītāju zāles, informē koncertaģentūra Makroconcert.
Hārlemas Gospeļu koris gada nogalē atgriežas Rīgā

26 gadu garumā Hārlemas Gospeļu koris apceļo pasauli, koncertējot prestižākajās koncertzālēs, apburot, aizkustinot un iedvesmojot visdažādāko vecumu un tautību skatītājus.

Hārlemas Gospeļu kori dibinājis Alens Beilijs, kas pirms tam strādājis ar tādām superzvaigznēm kā Laionels Ričijs, Prinss un pat Maikls Džeksons. Viņš korī sapulcējis vislabākos dziedātājus no Ņujorkas baznīcām, atklādams desmitiem spožu talantu ar apbrīnojamām vokālajām dotībām.

Kora izpildītie gospeļi ir reliģiski dziedājumi, kuru muzikālajā noformējumā apvienojušās blūza, džeza, soulmūzikas, spiričuelu un pat repa iezīmes. Koris labprāt izpilda arī visiem labi pazīstamas laicīgas dziesmas no Maikla Džeksona, Vitnijas Hjūstones, „The Beatles” un citu slavenu mūziķu repertuāra.

Ar Hārlemas Gospeļu kori sadarbojusies virkne pasaules mūzikas zvaigžņu – viņu vidū Bono (U2), Daiana Rosa, Avrila Lavinja, Kīts Ričards, Džošs Grobans, Šaineda O Konora, Kima Vailda, grupa „Gorillaz” un daudz citi. Kora dziedātāji uzstājušies pāvestam Jānim Pāvilam II, bijuši viesi sera Eltona Džona dzimšanas dienas ballītē un tikušies ar Baraku Obamu. Katru gadu Hārlemas Gospeļu koris dodas koncertturnejā, kuras laikā apciemo desmitiem pasaules valstu.

Biļetes - Biļešu servisa kasēs un internetā.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV