Svētdiena, 22.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Maigurs, Mārica, Māris;

Vīnes Mocarta orķestris uzstāsie Rīgā

Easyget.lv, 08.10.2013. 13:22

23.decembrī plkst. 19:30 Latvijas Nacionālajā operā uzstāsies pasaulslavenais Vīnes Mocarta orķestris, informē koncertaģentūra Makroconcert.

Ģērbušies krāšņos 18.gadsimta stila tērpos, Vīnes Mocarta orķestra mūziķi izpilda skaistākos Volfganga Amadeja Mocarta un Johana Štrausa skaņdarbus, aicinot ikvienu mūzikas mīlotāju doties aizraujošā ceļojumā mūzikas vēsturē.

Orķestris uzstājas, muzikālo programmu, spēles manieri un pat vizuālo tēlu maksimāli pietuvienot Mocarta laikiem, kad publika koncertos Austrijas pilsētā Vīnē labprāt klausījās izcilā komponista operu uvertīras un ārijas, kā arī viņa radīto simfoniju fragmentus.

Vīnes Mocarta orķestris dibināts 1986.gadā, pulcējot labākos mūziķus no pilsētas orķestriem un kamermūzikas ansambļiem ar mērķi saglabāt un popularizēt Vīnes mūzikas tradīcijas un bagāto kultūras mantojumu.

Parasti orķestra priekšnesumu iespējams baudīt vien lielākajās un skaistākajās Vīnes koncertzālēs, taču ziemas sezonā mūziķi dodas priecēt klausītājus arī citās pasaules pilsētās, un šogad pirmoreiz viesosies Rīgā, lai kāptu uz Latvijas Nacionālās operas skatuves.

Koncertā dzirdēsim uvertīras, ārijas un duetus no operām „Burvju flauta” „Dons Žuans”, „Figaro kāzas”, fragmentus no 40. un 41. simfonijas, protams, arī mazo "Mazo nakts mūziku” un citus lieliskus un visu iemīļotus skaņdarbus.

Biļetes - Biļešu servisa kasēs un internetā.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV