Svētdiena, 22.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Maigurs, Mārica, Māris;

Folkloras kopas Vīteri jubilejā uzstāsies postfolkloras grupa Iļģi

Easyget.lv, 18.10.2013. 16:57

Folkloras draugu kopa „Vīteri” svin 10 gadu jubileju, aicinot uz svētku koncertu 20. oktobrī plkst. 17:00, aicinot Latgales vēstniecībā Gors. Koncertā skanēs gan pirms desmit gadiem dziedātās, gan pavisam jaunas dziesmas.

Svinībās piedalīsies un klausītājus priecēs arī postfolkloras grupa „Iļģi”, Rīgas folkloras kopa „Kokle”, bet dančus pēc koncerta spēlēs bijušie vīterotāji, kuri izauguši, devušies prom no Rēzeknes un tagad atpazīstami kā postfolkloras grupa „Rikši”.

Folkloras draugu kopā „Vīteri” Sandras Stares vadībā nu jau izaugušas divas jauniešu paaudzes un tiek audzināta trešā, kuri iemīlējuši folkloru līdz sirds dziļumiem. Šī bērnu un jauniešu mīlestība ar patiesu degsmi izskan latgaliešu dziesmās un dančos, un klausoties „Vīterus” gluži kā viņu pašu dziedātajā ziņģē no prieka „vuorās sirds kai samovars”. Piedaloties dažādos koncertos, konkursos un festivālos, skanīgie un enerģiskie vīterotāji iekarojuši skatītāju sirdis gan Latvijā, gan aiz valsts robežām.

Folkloras draugu kopa un kapela „Vīteri” izveidojās 2003.gadā, Rēzeknes pilsētas Kultūras nama radošiem darbiniekiem un aktīvākajiem kolektīvu dalībniekiem sanākot kopā – dziedot un muzicējot kopā ar saviem bērniem, lai saglabātu latgalisko dziesmu, deju un Latgales novada tradīcijas. Radās ideja dibināt folkloras draugu kopu (vad. Sandra Stare), pēc tam arī kapelu (vad. Einārs Lipskis).

Biļetes cena – 4 Ls.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV