Svētdiena, 22.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Maigurs, Mārica, Māris;

Orķestra Rīga koncerts Riga Jazz jau svētdien

Easyget.lv, 21.10.2013. 13:24

Koncertā „Riga Jazz 2013” 27. oktobrī plkst. 19.00 Lielajā ģildē Profesionālā pūtēju orķestra „Rīga” bigbendam diriģenta Raita Ašmaņa vadībā pievienosies solisti Ieva Kerēvica un Daumants Kalniņš, informē orķestra pārstāve Ilze Miķelsone.

Programmas autors un diriģents Raitis Ašmanis uzver, ka šogad koncertam „Riga Jazz 2013” ir divi galvenie akcenti – pirmais akcents ir Čika Korea mūzika, kam raksturīgi komplicēti latino ritmi un tādu papildinstrumentu izmantošana kā pikolo flauta, vibrofons un timpāni. Kā otrais – vokālisti, kurus var dēvēt par džeza mūzikas virsotnēm Latvijā un kuri uzstāsies koncertā 27. oktobrī.

Ieva Kerēvica ir vairāku vokālo konkursu laureāte – ieguvusi 1. vietu konkursos „Swingin’ Saxonia” (2004) Vācijā un „Jazz Voices Klaipeda” (2005) Lietuvā, kā arī 2. vietu konkursos „Sony Jazz Stage” (2004) Latvijā un „Lady Summertime” (2004) Somijā. I. Kerēvica ir piedalījusies Latvijas Nacionālā teātra muzikālajā izrādē „Adata” (2007), mūziklā „Nožēlojamie” (2008), Dailes teātra izrādē „Oņegins” (2012), bet kopā ar Madonas zaļo kori uzvarējusi TV3 šovā „Koru kari 2” (2009). Dziedātājas džeza gaitas aizsākušās Jelgavas bigbendā pie diriģenta Raita Ašmaņa. Koncertā „Riga Jazz 2013” viņas izpildījumā skanēs dziesmas no Daianas Šūras un Natālijas Kolas repertuāra. I. Kerēvica norāda, ka koncerts „RIGA JAZZ” viņai ir kā izaicinājums – ir gan jauns repertuārs, gan lieliska sadarbība ar skatuves partneri Daumantu Kalniņu.

Daumants Kalniņš 2009. gadā Lietuvā ieguvis Grand Prix starptautiskajā džeza vokālistu konkursā „Jazz Voices” un 2010. gadā Igaunijā – 1. vietu konkursā „Nõmme Jazz”. Bijis Lielās Mūzikas balvas 2012 nominants kategorijā Gada debija. Patlaban turpina studijas Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā, kur studē obojas un džeza vokāla klasē. Kopā ar domubiedriem muzicē džeza kvintetā. Atveidojis Kvazimodo Latvijas Nacionālā teātra izrādē „Parīzes Dievmātes katedrāle” (2012), par ko saņēmis „Spēlmaņu nakts” balvu nominācijā Gada debija skatuves mākslā. Piedalījies arī izrādē „Zojkina kvartira” (2012) Valmieras Drāmas teātrī un šovā „Cabaret Bombaloo” (2012) klubā „Artelis”. Daumanta Kalniņa sadarbība ar Profesionālo pūtēju orķestri „Rīga” ilgst jau vairākas sezonas – kopā ar Ingu Bērziņu viņš ir piedalījies koncertā „Riga Jazz 2010”, 2011. gadā piedalījies orķestra ierakstu albumā „Rīga. Eglīte. Ziemassvētki”, bet 2012. gadā kuplinājis orķestra „Rīga” 40. jubilejas koncertus.

Piecu gadu laikā orķestra „Rīga” bigbenda rudens džeza koncerti jau kļuvuši par tradīciju. Ar katru gadu programmas kļūst arvien interesantākas un daudzpusīgākas, repertuārā tiek iekļauta gan džeza klasika, gan mūsdienīga džeza mūzika. Nākamais orķestra „Rīga” bigbenda koncerts – „Riga Jazz Ziemassvētkos” notiks 26. decembrī Lielajā ģildē.

Biļetes uz koncertiem iespējams iegādāties „Biļešu paradīzes” kasēs un internetā www.bilesuparadize.lv. Aktuālākā informācija ir pieejama www.music.lv/riga, www.facebook.com/RIGAorchestra, www.draugiem.lv/pporiga

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV