Svētdiena, 22.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Maigurs, Mārica, Māris;

Augustā Rīgā koncertēs rokgrupa "Deep Purple"

LETA, 11.03.2008. 17:50 | komentāri (3)

18.augustā hallē "Arēna Rīga" savas Eiropas tūres laikā Latvijā viesosies rokgrupa "Deep Purple", liecina "Arēna Rīga" mājaslapā ievietotā informācija.
Grupa "Deep Purple" pastāv jau kopš 1968.gada.

"Deep Purple" pirmo popularitāti guva ar kaverversiju dziesminieka Džo Souta dziesmai "Hush", kas bija iekļauta grupas debijas albumā "Shades of Deep Purple".

Grupas sastāvs mainījās septiņdesmito gadu sākumā, kad dziedātāju Rodu Evansu un basģitāristu Niku Simperu palūdza grupu atstāt, lai viņu vietu varētu ieņemt Aiens Gilans un Rodžers Glovers.

1970.gada vasarā nāca klajā atjauninātās "Deep Purple" albums "In Rock", kurš joprojām tiek uzskatīts par vienu no visspožākajiem smagā roka albumiem, pateicoties tādiem superhītiem kā "Black Night", "Speed King", kā arī "Child In Time".

1971.gadā nāca klajā grupas albums "Fireball", kurā par labāko dziesmu tika atzīta dziesma "Strange Kind of Woman", savukārt nākamais albums "Machine Head", kurš tika ierakstīts 1971.gada decembrī, Šveicē, iekļāva vienu no vispazīstamākajām smagā roka balādēm visā mūzikas vēsturē "Smoke On The Water".

Biļetes iepriekšpārdošanā uz koncertu iespējams iegādāties "Biļešu servisa" kasēs.

Grupas "Deep Purple" koncertu Rīgā organizē koncertaģentūra "Urbania Group".

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV