Svētdiena, 22.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Maigurs, Mārica, Māris;

The Sparkling 5 aicina uz dzimšanas dienas koncertu

Easyget.lv, 01.11.2013. 09:08

Īpašā sastāva pūšaminstrumentu kvintets "The Sparkling 5", svinot divu gadu dzimšanas dienu, aicina uz koncertu „Pieskaroties laikam” otrdien, 5. novembrī Rīgas Sv. Pētera baznīcā, plkst. 18.00, informē mūziķu pārstāve Baiba Tilhena.

Atskatoties uz kopīgi pavadīto laiku mūzikā, kvintets atskaņos sava klasiskās mūzikas repertuāra labākās pērles - līdzās tādiem lielmeistaru darbiem kā J.S. Baha "Prelūdija un Fūga" re minorā, N. Rimska-Korsakova "Procession Of The Nobles", kā arī līz šim vēl neatskaņotajai svītai par populārākajām tēmām no S. Prokofjeva baleta „Romeo un Džulijeta” pārlikumā pūšamo instrumentu kvintetam skanēs arī populārais A. Pjacollas "Libertango" un P. Markina "Pasadoble", kas ieguvušas jaunas, ļoti ritmiskas krāsas džeza pianista Madara Kalniņa aranžijās. Koncerta "Pieskaroties laikam" programma aptvers laiku no baroka līdz pat mūsdienām, iekļaujot arī latviešu komponistes Annas Veismanes kompozīcijas "Blue & Yellow" pirmatskaņojumu, kas veltīts tieši šim kvintetam.

Pati komponiste par jaundarbu teic tā: „Kā norāda skaņdarba nosaukums „Blue&Yellow”, mūzika pauž divas atšķirīgas noskaņas - noslēpumainu, emocionāli piesātinātu un spraigu, ritmiski aktīvu raksturu. Džeza harmoniju ietvarā katrs mūziķis var atrast savu individuālu izteiksmi. Mani iedvesmoja ansambļa „The Sparkling 5” dzīvā muzicēšana kādā koncertā un kopīgais spēles prieks, tādēļ skaņdarbs veltīts tieši viņiem.”

Kvintets "The Sparkling 5" izveidots 2011. gadā. Viņu izpildāmo repertuāru veido vairāki stili - populārās mūzikas latviešu un ārzemju komponistu labākie darbi, kā arī klasiskās mūzikas koncertprogrammas kā "Mūzikas Gars", "Svētku atspulgi" un "Muzikālais kokteilis". Viņu priekšnesumu papildina izstrādāti horeogrāfijas elementi, starojošas acis un dzirkstoša asprātība. Ansambļa oriģinalitāti raksturo citur nedzirdētais instrumentālais salikums - trīs saksofoni, trompete un trombons -, kas ansamblim piešķir tembrāli ļoti krāšņu, pilnīgu skanējumu.

Kvintetā muzicē: Jeļena Kovaļenko – Bebriša (alta saksofons), Arnita Akmentiņa (tenora saksofons), Baiba Tilhena (baritona saksofons), Aivars Osītis (trompete), Lauris Zvejnieks (trombons)

Ieeja koncertā bez maksas.

Vairāk informācijas: http://www.thesparkling5.com

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV