Svētdiena, 22.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Maigurs, Mārica, Māris;

Visu Latvijas mūzikas vidusskolu kori uzstāsies Latvijas Republikas 95. gadadienai veltītā koncertā

Easyget.lv, 11.11.2013. 13:16

15. novembrī plkst. 19.00 Latvijas Universitātes Lielajā aulā notiks Latvijas Republikas proklamēšanas 95. gadadienai un Jāzepa Vītola 150. dzimšanas dienai veltīts koncerts, kurā pirmo reizi tiksies visas Latvijas mūzikas vidusskolas ar skolu koriem un apvienoto simfonisko orķestri, uz skatuves vienlaikus pulcējot 320 Latvijas topošos mūziķus.

Koncertā skanēs latviešu komponistu koru un simfoniskā oriģinālmūzika, tautas dziesmu apdares, kā arī Jāzepa Vītola „Beverīnas dziedonis”, Andreja Jurjāna kantāte „Tēvijai” un citas kormūzikas pērles.

Koncertā piedalās: Emiļa Melngaiļa Liepājas mūzikas vidusskolas jauktais koris “Mare” (diriģents Andris Kontauts), Daugavpils Mūzikas vidusskolas jauktais koris (diriģents Jevgeņijs Ustinskovs), Jāzepa Mediņa Rīgas Mūzikas vidusskolas jauktais koris (diriģents Jānis Baltiņš), Jāņa Ivanova Rēzeknes mūzikas vidusskolas jauktais koris (diriģenti Anda Lipska, Ēriks Čudars), Rīgas Doma kora skolas jauktais koris (diriģents Gints Ceplenieks), Ventspils, Jelgavas un Alfrēda Kalniņa Cēsu Mūzikas vidusskolu meiteņu kora grupa, kā arī Emīla Dārziņa mūzikas vidusskolas simfoniskais orķestris (diriģents Andris Vecumnieks) un Jāzepa Mediņa Rīgas Mūzikas vidusskolas simfoniskais orķestris (diriģents Pēteris Plūme).

Soliste Laura Perešivana. Diriģē Māris Sirmais.

Ieeja koncertā bez maksas.

Koncerta tiešraide būs dzirdama Latvijas Radio 3 – Klasika.

Latvijas Republikas proklamēšanas 95. gadadienai un Jāzepa Vītola 150. dzimšanas dienai veltīto koncertu rīko Latvijas Nacionālais kultūras centrs.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV