Svētdiena, 22.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Maigurs, Mārica, Māris;

No 14.marta iegādājamas biļetes uz Slayer koncertu Tallinā

easyget.lv, 13.03.2008. 14:15 | komentāri (3)

Amerika trešmetāla leģendas, divkārtēji Grammy balvas saņēmēji, četrkārtēji ASV zelta disku ieguvēji grupa Slayer 1.jūlijā uzstāsies Tallinas izstāžu centrā (www.estonianfair.com). Tā kā šis būs grupas vienīgais koncerts Baltijas valstīs, Latvijas un Lietuvas faniem no 14.marta plkst. 10.00 būs pieejamas tikai 500 biļetes „Biļešu serviss” (www.bilesuserviss.lv) tīklā. Koncertu Latvijā piedāvā Radio SWH Rock.
No 14.marta iegādājamas biļetes uz Slayer koncertu Tallinā
Slayer tiek dēvēti par vienu no varenākā ASV trešmetāla kustības „četrinieka” (bez viņiem vēl Metallica, Anthrax un Megadeth) stūrakmeņiem. 1981.gadā dibinātā grupa savas karjeras laikā izdevusi 10 albumus (četri ASV saņēma „zelta” statusu), 3 EP albumus, 2 koncertierakstus un 4 videoierakstus.  

Par labākajiem albumiem tradicionāli tiek uzskatīti 1986. gadā iznākušais Reign In Blood (tikai ASV vien tika pārdots vairāk nekā 100 000 eksemplāru) un 1988. gadā izdotais South Of Heaven (komerciāli visveiksmīgākais), taču kritiķu atzinība patiesībā atnākusi tikai patlaban – Grammy balvas par dziesmām Eyes of the Insane (2007) un Final Six (2008). Iespējams, tas izskaidrojams ar zināmu rutīnu, kas caurvija 90.gados tapušos sacerējumus un spēcīgu atgriešanos uzmanības centrā jaunā gadsimta sākumā ar albumiem God Hates Us All (2001) un Christ Illusion (2006).

Slayer skanējuma raksturīgākās iezīmes ir mežonīgi ātrs ritms (2 basa bungu pedāļi), ģitāru solo un kliedzošs vokāls. Galvaskausi, līķi, asiņu jūras un dažnedažādi mošķi ir neatņemama metālmūzikas vizuālā noformējuma sastāvdaļa, taču gandrīz katrs Slayer jaunā albuma vāciņš saņēmis cilvēktiesību vai reliģisko organizāciju nosodījumus un pat tiesas prāvas. Piemēram, Indijas kristiešiem pat izdevās aizliegt pēdējā albuma Christ Illusion pārdošanu šajā valstī. Tradicionāli, protams, ir pārmetumi par sātanisma, vardarbības un sērijslepkavu heroizēšanu, kā arī citiem nāves u.c grēkiem. Bieži grupa vainota ja ne nu īsti nacisma slavināšanā, tad vismaz simpātijās pret šādu iekārtu. Tomēr, kā uzsver paši grupas dalībnieki, šausminošs albumu noformējums un dziesmu teksti nav viņu pašmērķis. „Ir jābūt kurlam, mēmam vai vienkārši beigtam, lai nesaprastu, par ko mēs dziedam,” uzsver ģitārists Kerijs Kings. Tādējādi viņi cenšoties pievērst uzmanību dažāda veida problemātikai mums apkārt – vai nu tas būtu iecietības trūkums dažādo reliģiju starpā, vai kādas personas izmisums par savu eksistenci, vai vardarbības un nežēlības eskalācija sabiedrībā kopumā.

Grupa izceļas ar apskaužamu nemainību. Kopš pašas sākotnes grupā ir Toms Ereijs (vokāls, basģitāra), Kerijs Kings (ģitāra) un Džefs Heinemans (ģitāra). Vienīgi bundzinieks Deivs Lombardo 1992.gadā pameta formāciju, lai vairāk pievērstos ģimenei, taču kopš 2001.gada arī viņš ir atpakaļ.

Bez solokoncertiem Slayer ir bieži viesi arī dažādos smagās mūzikas festivālos, tai skaitā slavenajos Ozzfest un The Unholy Alliance. Taču Baltijā viņi viesosies pirmoreiz.
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV