Svētdiena, 22.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Maigurs, Mārica, Māris;

Piecu minūšu laikā izpērk visas stāvvietu biļetes uz "Metallica"

LETA, 17.03.2008. 14:08

Šodien plkst.10 visās Baltijas valstīs sākot biļešu tirdzniecību uz Rīgā gaidāmo grupas "Metallica" koncertu, piecu minūšu laikā tika izpirktas visas pieejamās stāvvietu biļetes, informēja FBI mārketinga un sabiedrisko attiecību speciālists Kristaps Kārkliņš.
Piecu minūšu laikā izpērk visas stāvvietu biļetes uz "Metallica"
Patlaban tirdzniecībā pieejamas vēl aptuveni 300 sēdvietu biļetes.

Kārkliņš informēja, ka sākumā iepriekšpārdošanā bija plānots laist 29 000 biļetes, bet lielā pieprasījuma dēļ biļešu skaits tika palielināts līdz 30 000.

Viņš atzina, ka lielāko daļu biļešu iepriekšpārdošanā iegādājušies "Latvijas Mobilā telefona" abonenti un FBI koncertu kluba biedri.

Kā ziņots, grupa "Metallica" ar koncertu Latvijā viesosies 20.jūlijā "Skonto" futbola stadionā.

Grupa "Metallica", kas tika nodibināta 1981.gadā Kalifornijā, šobrīd ir viena no ietekmīgākajām rokgrupām pasaulē. "Metallica" ir izdevusi astoņus studijas albumus - "Kill 'Em All", "Ride the Lightning", "Master of Puppets", "And Justice for All", kā arī "Metallica", kas zināms arī kā "The Black Album", "Load", "ReLoad", "St. Anger", kā arī divus koncertalbumus "Live Shit: Binge & Purg" un "S&M" ar Sanfrancisko Simfonisko orķestri.

Pašlaik grupas biedri Džeimss Hetfīlds, Kirks Hemets, Larss Ulrihs un Roberts Truhiljo strādā pie sava devītā ieraksta, ko plānots izdot šogad.

Kopumā "Metallica" pārdevusi vairāk nekā 100 miljonus albumu kopiju, no kuriem 57 miljonus - ASV. Grupas 1991.gadā izdotais albums "Metallica ("The Black Album") tika pārdots 15 miljonos kopiju un pasaulē topos debitēja pirmajā vietā. Grupas ieraksti ir ieguvuši gan zelta, gan platīna diska statusu vairāk nekā 40 valstīs.

Mūzikas kritiķi uzsver, ka tieši grupas albums "Master of Puppets" ir viens no ietekmīgākajiem ierakstiem smagā metāla vēsturē. Tomēr vislielāko fanu pulka papildinājumu "Metallica" ieguva ar "The Black Album" izdošanu, kas uzreiz debitēja žurnāla "Billboard" apkopotā 200 ASV pārdotāko albumu topa pirmajā vietā. Nākamā albuma "Load" muzikālais materiāls atšķīrās no grupas agrīnajiem darbiem, tomēr nezaudējot īpašo "Metallica" rokrakstu.

Grupai "Metallica" visā pasaulē ir miljoniem fanu. To pierāda pilnībā izpārdotās turnejas, turklāt biļetes uz koncertiem tiek izpirktas rekordīsā laikā. Tādi bija arī pēdējie divi koncerti mūsu reģionā - Tallinas Dziesmu svētku estrādē 2006.gadā uz koncertu bija ieradušies 78 000 cilvēku, un tas tika izpārdots trīs dienu laikā, savukārt grupas koncerts Helsinku Olimpiskajā stadionā 2007.gadā tika izpārdots 40 minūšu laikā, un to apmeklēja 55 000 cilvēku. Šī gada februārī, uzsākot pārdošanu uz "Metallica" koncertu Bergenā, visi 22 000 biļešu tika izpārdoti 37 minūšu laikā.

Koncertaģentūras FBI direktore Inga Kadeka iepriekš norādīja, ka vasarā gaidāmais grupas "Metallica" koncerts būs lielākais šīgada rokmūzikas notikums. "Zinot, cik ļoti daudz grupas fanu ir Latvijā, paredzam, ka šis koncerts pulcēs milzīgu apmeklētāju skaitu. Tā kā šis būs vienīgais koncerts Baltijā, liela interese par biļetēm ir arī no mūsu kaimiņvalstu puses. Sakarā ar lielo sagaidāmo apmeklētāju skaitu esam arī rūpīgi izvērtējuši jautājumus, kas saistīti ar iespējami ērtāku iekļūšanu un izkļūšanu no "Skonto" futbola stadiona. Tāpēc papildus jau esošajām ieejām speciāli tiks izveidotas vēl vairākas - no skatuves puses un no Strēlnieku ielas caur "Skonto" halli," atzina Kadeka.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV