Svētdiena, 22.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Maigurs, Mārica, Māris;

"Arēnā Rīga" Dziesmu svētkus ieskandēs kori, deju kolektīvi, pūtēju orķestri un folkloras grupas

LETA, 27.03.2008. 08:34 | komentāri (2)

Šovakar "Arēnā Rīga" notiks Lielais Dziesmusvētku ieskaņas koncerts, kurā piedalīsies 53 Rīgas kori, 21 deju kolektīvs, pieci pūtēju orķestri, Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas simfoniskais orķestris, tautas mūzikas grupa "Auļi", kameransamblis "Altera Veritas".
"Arēnā Rīga" Dziesmu svētkus ieskandēs kori, deju kolektīvi, pūtēju orķestri un folkloras grupas
Skatītājus iepazīstinās ar Dziesmu un deju svētku atklāšanas un noslēgumu koncertu repertuāru, deju lieluzveduma un koncerta "Deju svētkiem - 60" dejām, kā arī svētkos gaidāmā pūtēju orķestru dižkoncerta skaņdarbiem.

Koncerta režisore ir Mirdza Zīvere, scenogrāfijas autors - Aigars Ozoliņš, mākslinieciskie vadītāji - Romāns Vanags, Ingrīda Saulīte, Jānis Puriņš.

Divās koncerta daļās klausītāji tiks iepazīstināti gan ar Dziesmu un deju svētku jau zināmo repertuāru, gan ar tiem skaņdarbiem, kas šajos svētkos izskanēs pirmo reizi.

Pirmatskaņojumus Dziesmu un deju svētku laikā piedzīvos Latvijā atzīto komponistu Artura Maskata, Selgas Mences, Zigmara Liepiņa, Valta Pūces, Ērika Ešenvalda skaņdarbi.
Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV