Svētdiena, 22.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Maigurs, Mārica, Māris;

Pirms koncerta šodien, vakar Laurie Anderson tikās ar radošās inteliģences pārstāvjiem

easyegt.lv, 24.04.2008. 09:15

Rīgā ieradusies ģeniālā multimāksliniece Laurie Anderson, kura šodien Arēnā Rīga plkst. 20.00 sniegs neaizmirstamu koncertu.
Pirms koncerta šodien, vakar Laurie Anderson tikās ar radošās inteliģences pārstāvjiem
Trešdien Laurie Anderson tikās ar Latvijas radošo inteliģenci viesnīcā Bergs, piedalījās Latvijas reklāmas guru Ēriks Stendzenieks, LNT direktors Andrejs Ēķis, dziedātājs Jānis Šipkēvics un citi kultūras dzīves pārstāvji.

Tikšanos atklāja Ēriks Stendzenieks, kurš izteica māksliniecei lielu pateicību par iespēju smelties iedvesmu viņas mūzikā un uzaugt kopā ar to. Saruna ar Anderson bija drīzāk monologs - runājot vairākās balsīs vienlaicīgi, jokojot par nopietnām lietām, viņa paņēma sarunas dalībniekus ar savu šarmu, zālē valdīja pilnīgs klusums, fotogrāfi pārvietojās uz pirkstu galiem.

Viņas vienkāršība ir nepārspējama - uz jautājumu kā viņa nonāca līdz sadarbībai ar NASA, viņa atbildēja: "Bija slikta diena, pēkšņi iezvanījās telefons. Kāds vīrietis stādijās priekšā kā NASAs pārstāvis un aicināja sadarboties. Es tam neticēju un domāju, ka tas ir joks. Tagad es zinu, ka tā bija viena no labākajām dienām manā mūžā.".

Sarunas laikā viņa žestikulēja ar plaši atvērtām plaukstām, sirsnīgi smaidīja, ieskatījās acīs katram un piepildīja telpu ar savu atklatību un nesamākslotību - pat runājot par tādām tēmām kā Amerikas lielvalsts problēmu, terorismu un mūsdienu tehnoloģiju bumu, viņa nemulsa un skaidri izteica viedokli.

Jautāta par Homeland koncertu, vai Laurie Anderson nebaidās, ka eiropieši viņu pārpratīs, viņa atbildēja, ka ne visu var tieši iztulkot, bet tajā taču ir valodas burvība. Mūzika ir internacionāla valoda, kas ir daudz atvērtāka komunikācijai, nekā vārdi.

Biļetes uz koncertu nopērkamas “Biļešu Serviss”, “STATOIL” un “ReklaMarket” tirdzniecības vietās. Koncerts notiks Arēnas Rīga amfiteātra konfigurācijā, ne vairāk kā 2000 cilvēkiem.

Koncertu rīko koncertu aģentūra “Positivus Music”.
Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV