Svētdiena, 22.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Maigurs, Mārica, Māris;

Laurie Anderson koncertēs jau šovakar

easyegt.lv, 24.04.2008. 13:15

Šovakar Arēnā Rīga, pl.20.00 koncertu sniegs mūziķe, dzejniece, rakstniece, tēlniece, NASA rezidējošā māksliniece – avangarda ikona Laurie Anderson.
Laurie Anderson koncertēs jau šovakar

Anderson koncertā uzstāsies kopā ar trio - taustiņinstrumentālistu Peter Scherer, basģitāristu Skuli Sverrisson un čellisti Okkyung Lee.
Koncerts Rīgā ir albuma „Homeland“ Eiropas tūres sākumpunkts.

Laurie Anderson ierašanās Rīgā ir liels notikums Latvijas kultūras dzīvē – vakar māksliniece satikās ar radošās inteliģences pārstāvjiem un presi. Pēc tikšanās Anderson devās apskatīt Rīgu, viņa interesējās par Maskavas ielas koka ēkām un citiem Rīgas kultūrvēsturiskajiem pieminekļiem.

„Homeland” dalās divās daļās, no kurām viena ir par brīvības zaudēšanu un drošību valstī un otra daļa ir par karu Irākā, kā arī par karu kopumā. Bet darbs nav tikai par protestu pret karu. Laurie Anderson arī apskata tukšumu, kas valda mūsdienu patērētāju kultūrā- ir dziesma, kas pavisam atklāti apraksta reklāmas-„daudz cilvēku apakšveļā, viņu galvas divus stāvu augstumā.” Cita dziesma ir par iztukšotām attiecībām: „Es izliekos, ka tu mīli mani, tu izliecies, ka tev rūp.”

P.S. Kā ierasts arī šis koncerts foto ziņu portālā easyget.lv tiks atspoguļots ar foto ziņu

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV