Svētdiena, 22.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Maigurs, Mārica, Māris;

Šovakar "Arēnā Rīga" koncertēs dziedātājs Demiss Russ

easyegt.lv, 08.05.2008. 08:45

Šovakar plkst.20:00 uz „Arēnas Rīgas” skatuves starptautiskās tūres ietvaros notiks Demisa Russosa galakoncerts „40 years of music”(„40 mūzikas gadi”). Skatītājus gaida šovs Lietuvas Simfoniskā Orķestra un Allas Pugačovas mūziķu grupas pavādījumā.
Šovakar "Arēnā Rīga" koncertēs dziedātājs Demiss Russ

Demiss Russos (Artomios Ventouris Roussos) - dziedātājs, kas pārdevis tik daudz ierakstu, ka varētu nokļūt Ginesa rekordu grāmatā. Demiss tika apbalvots vairāk, ka 100 reižu ar zelta, platīna un briljanta albumiem un kasetēm.

Savu dziedātāja karjeru Demiss Russos sāka 60.tos gados, populārājā strāvā, izpildot Rietumu hitu kaver-versijas. Demiss spēlēja dažās grupās kā trompetista, tā arī basista lomā. Bet tikai „We Five” grupā Russos beidzot nodemonstrēja savas vokālista spējas publikai. Pirmo populāritati dziedātājam atnesa sekojošo hitu izpildīšana : „When a Man Loves a Woman”, „Black is Black” un grupas „Animals” dziesmas „House of the Rising Sun” kaver-versija.

Vēlāk tika nodibināta grupa „Aphrodite’s Child”, kura drīzumā iekaroja pasaules atzīšanu. Divi pirmie grupas ieraksti- „Plastics Nevermore” un „The Other People” ātri kļuva populāri Eiropā, it īpaši Londonā un Parīzē. Jaunu populāritātes sprādzienu izraisa singls „Rain and Tears”, kas momentāli kļuva par Eiropas hitu. „666” kļuva par pēdējo Demisa albumu „Aphrodite’s Child” sastāvā. Un jau 1971. gadā dziedātajs ierakstīja savu pirmo solo albumu „On The Greek Side Of My Mind”. Drīzumā bija ierakstīti daži albumi un singli, bet lielāko populāritāti ieguva singls „Forever And Ever”, kurā bija iekļauti daži no Demisa lielākiem hitiem, kā „Goobye My Love Goodbye”, „My Friend The Wind” un „My Reason”. Singls tika pārdots 12 miljonu kopijās. 1975.gadā trīs Demisa albumi („Forever And Ever”, „My Only Fascination”, „Souvenirs”) ieņēma pirmās vietas Anglijas labāko albumu desmitniekā. Trīs šos albūmus sāka dēvēt par „Roussosa Fenomenu”.

Demiss Russos izdeva albumus dažādās valodās - franču albumu „Ainsi Soilt-il”, Amērikai ierakstīto albumu „That Once A Lifetime”, bet viņa plate „Universum” tika izdota četrās valodās: franču, vācu, itāļu un spāņu valodā.

1993.gadā Demiss Russos atzīmēja savas mūzikas karjeras 25.jubileju. Viņš joprojām turpina viesoties ar koncertiem apkārt visai pasaulei, un tagad dziedātājs atzīmēs savu 40-gadu skatuves karjeras jubileju, dodoties uz starptautisko tūri.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV