Svētdiena, 22.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Maigurs, Mārica, Māris;

Radio SWH jubilejas svinības

Ingrīda Ivane, 16.05.2008. 08:30 | komentāri (21)

15.maijā savu 15.jubileju Arēnā Rīga ar vērienīgām svinībām atzīmēja radio SWH.
Radio SWH jubilejas svinības

Galerijas:

Jau kādus pāris kvartālus no arēnas, uz ielām parādās aizdomīgi daudz oranžas tautas, radio klausītājs, tātad nav vis nekāds latvietis-parastais (pelēkais). Oranži krekliņi, zeķītes un cepurītes, oranži mati un burkāni, piemeklēts vai pēc vajadzības pārkrāsots, viss, kas vien noder.

Uzreiz manāms, ka radio arēnu pilnīgi pārņēmis savā varā, ārā stāvot no busiņa dzirdama radio tiešraide, kas vēsta par notikumiem tiem, kuri iznākuši svaigu gaisu uzelpot vai košo balonu pavērot, kas lēni un cienīgi ļauj gaisam piepildīt savas formas turpat stāvlaukuma stūrī.

Pie LMT ieejas nobāzējies Radio Lāga kultūras nams, šepat tiek tirgotas arī Brokastu koda grāmatiņas, šaurība un drūzmēšanās te neiedomājama. Vaigu vaigā pie vip galdiņiem sastopami melnā humora topa dalībnieki, tie, kas cītīgas darbdienas rītā pamanās darbu apvienot ar radio klausīšanos un indīgu, sarkastisku vai vienkārši dullu ideju mētāšanu virtuālajos resursos un radio ēterā. Uz skatuvītes, savukārt, beidzot tāpat iespēja vaigā lūkot tādus rīta mūzikas klasiķus kā grupa “Smeldze”, “Porno un Co”, “Edža un Niknie”, “Brigadieru Brokastis”, “Edžiņa dzīvoklis” u.c.

Nokļūt pašā arēnā no šejienes ir vesels daudzcīņas posms, kur var gadīties ne vien spiešanās un spraukšanās disciplīnas, bet var nākties arī pārvarēt šai burzmai nez kādā (bez)sakarā cauri stieptu galdu.

Pie picērijas apmetušies jaunie DJ, kam uz Tautas skatuves Egona Reitera un Jura Millera uzraudzībā ļauts izmēģināt roku amatā. Šeit vietas vairāk, paliek pat brīvs placis padancošani, ko lielākā daļa arī aktīvi izmanto, tiklab profesionāļi, kas nākuši sniegt salsas paraugdemonstrējumus, kā tie, kam vienkārši mūzika kņudina pirkstus un nedod miera.

Mazliet tālāk „Radio Rings” un tā tiesneši Artis Volfs un Toms Grēviņš, kas jau, kā zināms, kāda citā muzikālas cīņas tiesāšanā „roku iesituši”, uz šīs skatuves kāpj zināmi un mazāk zināmi muzikālie talanti – Alise Joste, Imants Daksis, Astro’n’out”, “Goran Gora”, “Beat Milk Jungs”, “Maciņi” u.c.

Uz arēnas galvenās skatuves kāpj lielie mūzikas lauciņa spēlētāji, veltot dziesmas jubilāram, “Cosmos”, “Labvēlīgais Tips”, “Pienvedēja Piedzīvojumi”, “R.A.P.”, “MK Projekts”,, Andris Ērglis, Linda Leen, Ella, Dons, galu galā arī Dr. Alban un vēl citi – mūzika visām gaumēm, tā teikt. Arī paši SWH ļaudis neatpaliek, kopā ar “Borowa MC” uzstājas, piemēram, apvienotais ziņu cilvēku koris.

Zāles sānos uz postamentiem, publiku iekustina dejotāji un kāds objekts, kas atgādina miniatūru panorāmas ratu.

Arēnas iekārtojumā mulsumu raisa vien fakts, ka vienīgās sēdvietas (ja neskaita VIP ložas), visai dīvainā kārtā iekārtotas paša viņā galā, bet visus skatuvei tuvākos sektorus klāj balts, caurspīdīgs plēves tipa pārklājs. Nav jau tur sēdošie, domājams, nekāds pensionāru klubiņš, kas turams tālāk no skatuves decibeliem.

Taču citādi pasākumam nav ne vainas, jautra drūzmēšanās un vakars ar burkānkrāsas priekiem.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV