Svētdiena, 22.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Maigurs, Mārica, Māris;

Tuvojas festivāls „Positivus AB”

Ingrīda Ivane, 19.06.2008. 09:05 | komentāri (3)

Mazliet aiz „Grīvas mēbelēm”, nogriežoties pa kreisi un sekojot dzeltenu uzmundrinošu norāžu vēstījumiem – „tagad pa labi” vai „jā, tu ej pareizi” utt., var nonākt Positivus Music biroja pagalmā, Zundas pasāžā.
Tuvojas festivāls „Positivus AB”

Galerijas:

Trešdienas vakarā te kuplā skaitā bija sanākuši gan potenciālie festivāla „Positivus AB” apmeklētāji, gan citi interesenti. Šaurais, stiklotais biroju ēkas pagalmiņš pamazām pildās. Tiesa gan, īsti latviskā garā – izvietojoties visgarām pagalmiņa malām, vidu atstājot godpilni tukšu.

Jūlija vidū gaidāmā festivāla „Positivus AB” noskaņās te notika grupas „Mofo” nule kā iznākušā albuma „Raķete” prezentācijas pasākums. Koncerta sākums atvirzās vispirms par stundu, tad par vēl vienu. Laika aizpildīšanas labad, klātesošie improvizētā preses konferencē tiek informēti par festivāla šī gada programmu, kurā uzsvari likti uz dažiem jauninājumiem.

Šogad festivālā piedalīsies ne tikai atpazīstamas apvienības, kā agrākos gados, bet arī daudz vairāk jaunu grupu (turklāt, kopumā 300 tūkstoši Ls atvēlēti dalībnieku honorāriem, pērn – par simts tūkstošiem mazāk).

Organizatori sola šogad īpaši padomāt par ģimenēm ar bērniem – solīts izveidot bērnu pilsētiņu, lai vecākiem par mazuļu izklaidēm koncerta laikā nebūtu jāraizējas. Arī telšotājiem atvēlētā teritorija tiks paplašināta, turklāt viņiem savus apkalpojumus piedāvās „Zanussi” mobilā veļasmazgātuve.

Rūpējoties, lai nepārtrūktu ikdienišķais dzīves ritējums, uz festivāla norises vietu būs atceļojis arī „Laimas” pulkstenis, pie kura norunāt romantiskas tikšanās un, lai noskaidrotu, kāpēc šāds vai tāds uz tikšanos un nav ieradies, būs iespēja konsultēties pie 1188 viszinošajiem operatoriem.

Lai publiku vienmērīgi izkliedētu pa laukumu, pietiek ar vienu žestu – iznāk meitenes dzeltenā un iznes ne vien īpašās festivāla šoklolādītes, bet arī „jaunizceptos” diskus, kas pa labi un kreisi tiek dalīti sanākušajiem.

Tā ap deviņiem vakarā uz skatuves beidzot kāpj arī paši vakara vaininieki, izskan dziesmas, kas jau labu brīdi rotējušas radio staciju ēterā – gan par tevis nopirkšanu, gan „Lielveikals”, gan albuma tituldziesma „Raķete”.

Poētisks stāsts saistās ar albuma tapšanu, kura radīšanas ģeogrāfija ietver gan Zviedrijas mežus, kuros tas desmit dienu laikā ierakstīts dzīvajā, gan Kopenhāgenas konservatoriju, Rīgas Sound Division Studio un Bristoles Optimum.

Zilajā debesu laukumā snaikstās rietošās saules pēdējie stari, mazliet dejojami un daudziem līdzdziedami ritmi tricina stiklotās sienas, gar kurām vilinošas kāpnītes ļauj uzrāpties līdz pat jumtam, piecus stāvus tuvāk debesīm. ;)

Kā jau pie-dzimšanas dienās ir arī torte, kuru sanākušie un līdz pasākuma beigām palikušie tad arī cītīgi ļeksē, ka putukrējums vien šķīst.

Par godu jaunajam albumam izveidota arī mājaslapa www.mofomusic.lv, kurā jauno albumu varēs noklausīties, bet lejupielādei tas būs pieejams www.plaformamusic.lv. Festivālā „Positivus AB” „Mofo” uzstāšanās gaidāma 19. Jūlijā.
Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV