Svētdiena, 22.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Maigurs, Mārica, Māris;

Haralda Sīmaņa koncerts Āraišu baznīcā

easyegt.lv, 24.06.2008. 15:34

Svētdien, 22.jūnijā, Cēsu rajona, Araišu evaņģēliski luteriskajā baznīcā, pēc dievkalpojuma notika barda un dziesminieka Haralda Sīmaņa koncerts.
Haralda Sīmaņa koncerts Āraišu baznīcā

Galerijas:

Koncerta laikā mākslinieks spēlēja un dziedāja gan ērģeļu, gan arī ģitāras pavadījumā. Pasākuma laikā saziedotie līdzekļi tiks novirzīti Āraišu baznīcas jumta seguma atjaunošanai.

Šā gada maijā Āraišu draudze uzsāka Āraišu baznīcas kompleksa glābšanas programmu, kuras ietvaros paredzēts veikt mērķtiecīgu, pakāpenisku unikālā arhitektoniski vēsturiskā un ainaviskā kompleksa atjaunošanu. Pirmais solis ir īstenot baznīcas jumta seguma nomaiņas projektu, kuram nepieciešami 65 tūkstoši latu.

Līdz šim baznīcas jumta atjaunošanas projektam ir izdevies piesaistīt 15`000 latus, kas ļauj iegādāties nepieciešamos būvniecības materiālus, taču pašu darbu uzsākšanai līdzekļu pietrūkst.

Lai piesaistītu trūkstošo finansējumu, Āraišu draudze laika periodā no šī gada maija līdz oktobrim organizēs vairākus labdarības pasākumus. 11.maijā ar koncertu baznīcā jau viesojās Ainars Mielavs ar grupu "Pārcēlāji". Koncerta laikā tika saziedoti 1102,76 lati.

HARALDS SĪMANIS

Dzimis 1951.gada 12.jūnijā. Fantastisks dziesminieks, kura balss diapazons sasniedz gandrīz vai četras oktāvas, to daudziem salīdzinot ar slaveno grieķi Demisu Rusu. Tikai cēsnieks Sīmanis muzicēt sācis, pirms vēl Russ Latvijā bija pazīstams.

Sākotnēji gan Sīmaņa kaislība ir sports. Viņš ir 1967.gada Latvijas čempions kalnu slēpošanā junioriem. Vēlāk visu aizēno ģitāra un dziesmas. 1976.gadā radīta poēma ērģelēm “Mīlestība nekad nebeidzas” ar Arvīda Ulmes vārdiem. Ulme arī turpmāk ir Sīmaņa iecienītākais dzejnieks. 1978.gadā top dziesmu cikls “Likteņa lietavas”, nākamajā – “Par zāli, sāli un Tevi” 1980.gadā visa Latvija ir pie Sīmaņa kājām, aizturot elpu, kad viņš “Mikrofona” aptaujas laureātu koncertā dzied “Melns ezers kalna galā...” Pa to laiku šo neparasto talantu pamana profesionāļi, uzaicinot Sīmani vispirms uz Filharmonijas kolektīvu “Tip Top”, vēlāk uz grupu “Lāčplēsis”. Sadarbībā ar to 1983.gadā top vēl viens hits – “Man jānoriet”.

Tomēr nepārtrauktie koncerti bez atelpas nevar ilgi turpināties, jo Sīmanis dod priekšroku mākslinieciskai brīvībai. Astoņdesmito gadu vidū it kā pazūd no lielās skatuves, lai strādātu individuāli. Ar saviem radošajiem plāniem viņš nelielās arī deviņdesmitajos gados, bet regulāri apbraukā Latvijas baznīcas ar savu dziesmu koncertiem.

Diskogrāfija

“Es strauta malā slāpēs eju bojā” (MC), 1995
“Starp divām gaismām” (MC), 1996
“Starp divām gaismām/ Izlase “ (CD) 2006

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV