Svētdiena, 22.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Maigurs, Mārica, Māris;

„Rīgas mākslas telpā” muzicēs ugunīgie brazīļu perkusionisti un Rīgas sambas grupa

easyget.lv, 21.07.2008. 13:23

Rīt, 22.jūlijā, plkst.19.00 Rīgas pilsētas izstāžu zālē „Rīgas mākslas telpa” notiks vēl nebijis koncerts, kurā atraktīvie brazīļu perkusionisti Tiago Loei un Andreazo uzstāsies kopā ar latviešu sambas grupu „Samba no Rīgas”.

Koncertā Tiago Loei un Andreazo izpildījumā skanēs Brazīlijas kulturāli un muzikāli daudzkrāsainajiem reģioniem raksturīgie ritmi - Samba de Enredo, Maracatu un Afoxé. Savukārt latviešu grupa „Samba no Rīgas” atskaņos - samba batucada, samba reggae, baiao un maracatu. 

Tiago Loei un Andrezao mācījušies un pasnieguši lielākajās sambas skolās Riodežaneiro – „Escola de samba Mangueira”, „Escola de samba Viradouro”, „Escola de samba Salgueiro”. Vienlaikus mūziķi regulāri piedalās arī ierakstu sesijās, kur spēlē kopā ar pasaulē pazīstamākajām Brazīlijas sambas zvaigznēm Zeca Pagodinho, Beth Carvalho, Hamilton de Hollanda, Marcel Baden Powell, Fundo de Quintal.

Savukārt sambas grupa „Samba no Rīgas” ir dibināta 2006.gada vasarā, un grupas idejas autori ir Ģirts Kalniņš un Antons Dudko. Tās sākotnējais sastāvs gadu gaitā ir mainījies, un šobrīd apvienības vadītājs ir Matīss Akurāters, kurš nesen atgriezās no Brazīlijas, kur 3 mēnešu garumā papildināja savas zināšanas brazīļu perkusiju pārvaldīšanā. „Samba no Rīgas” ir perkusatīva grupa, kura uzstājas dažādu Brazīlijas reģionu ritmos. Grupa savas pastāvēšanas laikā ir uzstājusies 8. pasaules mūzikas festivālā “Porta”, festivālā “Laba Daba” un citur.

Koncerta ieejas maksa - Ls 2. „Rīgas mākslas telpas“ atrašanās vieta - Kungu iela 3 (zem Rātslaukuma).

No 10. līdz 22.jūlijam Rīgas pilsētas izstāžu zālē "Rīgas mākslas telpa" notika brazīliešu perkusiju spēles meistarklase, ko vadīja pasniedzēji un mūziķi Tiago Loei un Andrezao no Brazīlijas. Meistarklasē mūziķi interesentiem mācīja spēlēt dažādas brazīliešu tautas perkusijas: cuica, pandeiro, atabaque un pārējos sambas instrumentus, kas mijiedarbojoties rada sambas skanējumu.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV