Svētdiena, 22.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Maigurs, Mārica, Māris;

Konkursā „Jaunais Vilnis” uzvara tiek prognozēta Krievijai

easyget.lv, 22.07.2008. 10:45

Starptautiskā konkursa „Jaunais Vilnis” pirmsākumos divus gadus pēc kārtas uzvarēja dalībnieki no Krievijas, tomēr kopš tā laika šīs valsts dalībnieku sniegums gadu no gada pasliktinājies, un ne 2006., ne 2007.gada konkursos tie neiekļuva pat pirmajā trijniekā. Pēc interneta totalizatora „Triobet.com” prognozēm Krievijai šogad atkal ir izredzes uzvarēt, jo pastāv 28% iespējamība, ka konkursa uzvarētājs pārstāvēs šo lielvalsti.
Konkursā „Jaunais Vilnis” uzvara tiek prognozēta Krievijai
„Jaunā Viļņa 2008” atklāšana notiks jau rīt, 23.jūlijā, bet parīt tiks aizvadīta pirmā konkursa diena. Pēc „Triobet.com” prognozēm visu 17 šī gada finālistu izredzes uzvarēt tiek vērtētas kā ļoti līdzīgas. Tomēr Krieviju konkursā pārstāvēs veselas trīs izpildītājas. Jau matemātiski tas palielina šīs valsts izredzes uz uzvaru. Arī katras meitenes izredzes uzvarēt tiek vērtētas salīdzinoši augstu, tādējādi šobrīd ar ļoti nelielu pārsvaru kā galveno favorīti uzvarēt „Triobet.com” prognozē dziedātāju no Krievijas Jeļenu Maksimovu (11%), bet kā otru viņas tautieti Ņušu Šuročkinu (9%).

„Triobet.com” pārstāvis Kim Petersen: ”Kamēr nav vēl redzētas visu konkursantu uzstāšanās un nav bijusi iespēja tās salīdzināt, ir grūti izvirzīt spēcīgākos un nosaukt favorītus. Jāņem vērā arī fakts, ka dalībnieki izvēlēti no vairāk kā 8000 pieteikumu, tātad finālā redzēsim vienlīdz spēcīgus izpildītājus. Tas savukārt nozīmē, ka arī veiksmei konkursā būs liela nozīme, bet Krievijai līdz šim 2008.gads padevies ļoti veiksmīgs – uzvara pasaules hokeja čempionātā un „Eirovīzijā”, nebijuši panākumi arī Eiropas futbola čempionātā. „Jaunais Vilnis 2008” šo panākumu sēriju varētu turpināt”.

Šobrīd par konkursa pastarīšiem tiek uzskatīts duets „Nokaut” no Maķedonijas Republikas, kura izredzes uzvarēt „Triobet.com” vērtē ar tikai 2,5% iespējamību.

Arī Latvijai konkursā veiksies labi

Līdz šim arī Latvijai konkursā „Jaunais Vilnis” izdevies sasniegt apsveicamus rezultātus, uzvarot divas reizes no sešām. Identiski rezultāti ir arī Krievijai. Lai gan pagaidām uzvara latvietim Donam netiek prognozēta, Latvijai ir izredzes atrasties pirmajā pieciniekā. Pēc „Triobet.com” prognozēm Dona izredzes uz uzvaru tiek vērtētas ar 8% varbūtību, kas šobrīd nozīmē būt dalītam trešajam favorītam kopā ar dziedātāju Īrisu no Krievijas.

„Triobet.com” pārstāvis Kim Petersen: „Dons šobrīd ir kļuvis par spēcīgu personību Latvijas mūzikā, tomēr līdz šim ir bijusi maza pieredze kā viņam varētu veikties ārvalstīs – tātad arī kā „Jaunā Viļņa” žūrijas locekļi vērtēs viņa sniegumu. Tajā pašā laikā tas vien, ka Dons konkursā pārstāvēs Latviju, var tikt uzskatīts par priekšrocību. Līdz šim novērots, ka žūrija vienmēr kaut nedaudz tiecas „pavilkt uz augšu” Latvijas izpildītāju atzīmes. Mūsuprāt, Dons varētu atrasties pa vidu, bet minētās žūrijas simpātijas pret izpildītājiem no Latvijas viņam varētu ļaut pacelties līdz pat trešajai vietai”.
Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV