Svētdiena, 22.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Maigurs, Mārica, Māris;

Starptautiskajā jauno izpildītāju konkursā "Jaunais vilnis 2008" uzvar dalībnieki no Gruzijas

LETA, 28.07.2008. 15:15

Beidzoties starptautiskajam jauno izpildītāju konkursam "Jaunais vilnis 2008", par tā uzvarētāju kļuvis duets "Giorgia" no Gruzijas, savukārt Latvijas dalībnieks Dons žūrijas vērtējumā ierindojas ceturtajā vietā.
Vakar, 27.jūijā, Dzintaru koncertzālē notika konkursa "Jaunais vilnis 2008" trešā konkursa diena, kurā dalībniekiem bija jāizpilda speciāli konkursam rakstītas dziesmas.

Izpildot speciāli konkursam rakstītu dziesmu, visvairāk punktus - 119 - ieguva duets "Giorgia", savukārt Armēnijas dziedātājs Mger ieguva 117 punktus. Izpildot speciāli konkursam rakstītu dziesmu, 115 punktus no žūrijas saņēma Dons, itālis Alessandro Ristori un Krievijas dziedātāja Jeļena Maksimova, savukārt Krievijas dziedātāja Irisa saņēma 114 punktus.

Pēc trīs konkursa dienām kopvērtējumā līderi ar 352 punktiem ir gruzīnu duets "Giorgia", otrās vietas ieguvēja ar 350 punktiem ir Krievijas jaunā zvaigzne Irisa, bet trešajā vietā ar 347 punktiem ierindojas itālis Alessandro Ristori. Latvijas dziedātājs Dons ar 342 punktiem ierindojas ceturtajā vietā.

Piektajā vietā ar 341 punktu palicis Armēnijas dziedātājs Mger, Ukrainas grupa "Klipsi" ar 333 punktiem ierindojas sestajā vietā, dziedātājs Vladi no Izraēlas ar 326 punktiem ieņem septīto vietu, dziedātājs Omar no Kirgizstānas ar 325 punktiem ierindojies astotajā vietā, savukārt devīto vietu ar 323 punktiem ieņem Vācijas dziedātājs Saimons Novskijs. Desmitajā vietā ar 322 punktiem palikusi Krievijas dziedātāja Jeļena Maksimova.

Jau ziņots, ka šovakar ar koncertu un uzvarētāju apbalvošanu noslēgsies starptautiskais jauno izpildītāju konkurss "Jaunais vilnis 2008".

Konkursa noslēguma koncerta īpašie viesi būs Monserata Kabaljē, Al Džero, Robins Gibs un Alla Pugačova, Nikolajs Baskovs, Valērijs Meladze, Larisa Doļina, grupas "Diskoteka avaria" un "Via Gra", kā arī Vladimirs Presņakovs, Dima Bilans un vēl daudzi citi mākslinieki.

Vakara vadītāji būs Ļera un Sergejs Lazarevs, kā arī Ksenija Sobčaka un Timurs Radriges.

Šogad starptautiskajā jauno izpildītāju konkursā "Jaunais vilnis" piedalījās 17 dalībnieki, kas pārstāvēja Armēniju, Baltkrieviju, Vāciju, Gruziju, Izraēlu, Itāliju, Kazahstānu, Kanādu, Kirgizstānu, Maķedoniju, Ukrainu, Somiju un Latviju.
Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV