Svētdiena, 22.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Maigurs, Mārica, Māris;

"Turecka koris" Dzintaru koncertzālē

easyget.lv, 08.08.2008. 12:26

Ceturtdien, 7.augustā Dzintaru koncertzālē viesojās pasaules slavu ieguvusī art-grupa no Krievijas – „Turecka koris”. Šoreiz "Turecka kora" izpildījumā klausītājiem tika piedāvāta jauna, interesantu pārsteigumu pilna programmu ar nosaukumu „Šovs turpinās...”.
"Turecka koris" Dzintaru koncertzālē

Galerijas:

10 lieliskas balsis, kas apbūrušas pasauli – tā mūzikas kritiķi dēvē neparasto kori, kas publiku pārsteidz ne tikai ar vokālajām dotībām, bet arī deju elementiem, iespaidīgu scenogrāfiju un režiju.

„Turecka koris” šobrīd sastāv no desmit retām balsīm, kas pārstāv visu vīriešu tembru spektru no tenora-altino līdz basam-profundo, un izpilda dziesmas desmit pasaules valodās. Viņu daiļradē viegli savijušies visatšķirīgākie stili un žanri, visdrosmīgākie dziesmu aranžējumi – klasika un folklora, opera un roks, garīgā mūzika un rokenrols, romances un joku dziesmas, popmūzika, blūzs, džezs un vēl, un vēl.

Koris tik tiešām spēj nodziedāt visu! Tā repertuārs ir tik plašs, ka koncerta programma var mainīties katru reizi atkarībā no publikas noskaņojuma un vēlmēm. Tādēļ katrs „Turecka kora” priekšnesums ir unikāls. Turklāt šis ir pasaulē vienīgais dejojošais koris, kura ikviena uzstāšanās ir īsts dziesmas teātris, kā radīšanā piedalījušies talantīgi režisori un scenogrāfi.

„Turecka koris” koncertē jau 18 gadus un šajā laikā ir uzstājies visprestižākajās pasaules koncertzālēs neskaitāmās valstīs. Tā dalībnieku smalkā muzikālā gaume, spēja nemitīgi improvizēt, dzirkstošā humora izjūta, artistisms un kreativitāte it visur izraisījusi neviltotu skatītāju un kritiķu sajūsmu.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV