Svētdiena, 22.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Maigurs, Mārica, Māris;

Nākamnedēļ Rīgā koncertēs Sigur Rós

easyget.lv, 13.08.2008. 12:10

Jau pavisam drīz – 22.augustā – Rīgā koncertēs slavenā islandiešu grupa Sigur Rós. Koncertā, kas notiks Arēna Rīga amfiteātrī, skanēs jaunā albuma "Með suð í eyrum við spilum endalaust" muzikālais materiāls, kā arī labākais no Sigur Rós iepriekšējiem albumiem.
Pārplānojot skatuves izvietojumu, Positivus Music pārdošanā ir laidis papildus stāvvietu biļetes uz Sigur Rós koncertu, kas ļaus koncertu apmeklēt lielākam interesentu skaitam.

Biļetes uz Sigur Rós koncertu ir iegādājamas Biļešu Serviss kasēs visā Latvijā, kā arī internetā – www.bilesuserviss.lv. Biļešu cena – sākot no Ls 25.

Sigur Rós ir ieguvuši slavu kā lieliska koncertgrupa, bet viņu mūzika tiek raksturota kā ambients, eksperimentāls un avangardisks postroks. Sigur Rós šovasar būs jau otrie Īslandes mākslinieki, kuri muzicēs Arēnā Rīga, jo 16.jūlijā Rīgā satriecošu koncertu sniedza slavenākā Īslandes māksliniece – Bjork.

Sigur Rós izveidojās 1994.gada augustā Reikjavīkā, tieši tajā dienā, kad piedzima tolaik 19 gadu vecā dziedātāja Jonsi jaunākā māsiņa. Viņai tika dots vārds Sigurrosa (tulkojumā no īslandiešu valodas – Uzvaras roze), un šādu nosaukumu ieguva arī grupa. Sigur Rós starptautiskie panākumi sākās ar otro albumu Ágætis byrjun (1999, tulkojumā – Labs sākums). Grupas noskaņām bagātie skaņdarbi un teksti īslandiešu valodā, kas lielākajai klausītāju daļai ir sveša, veidoja īpaši valdzinošu ierakstu, kas aizkustināja gan mūzikas fanus, gan žurnālistus un kritiķus. Nākamajā albumā ( ) (2002) Sigur Rós gāja vēl tālāk klausītāju fantāzijas lidojuma rosināšanā – ne albumam, ne kompozīcijām nebija nosaukumu, bet Jonsi dziedāja pašizgudrotā houplandiešu (hopelandic) valodā.

Grupas nākamais studijas ieraksts Takk... sekoja 2005. gadā, bet šovasar iznāca grupas Sigur Rós piektais albums. Tā pamatieraksts tapis Sear Sound studijā Ņujorkā, tad darbs turpinājās grupas studijā Īslandē, bet pēdējie ieraksti tika veikti aprīļa beigās Abbey Road studijā Londonā. Albuma producents ir Marks Eliss jeb Flood, kas strādājis ar U2, The Smashing Pumpkins, Nine Inch Nails, The Killers.
Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV