Svētdiena, 22.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Maigurs, Mārica, Māris;

Pasaules mediji slavē Sigur Ros

easyget.lv, 15.08.2008. 17:15

Grupas Sigur Ros uzstāšanās ikvienā pasaules vietā tiek uzņemta ar lielu interesi un sajūsmu. Pasaules mediji Sigur Ros koncertu recenzijās grupas jaunākai koncerttūrei velta tikai labākos vārdus.
Žurnāls Spin norāda, ka Sigur Ros uzstāšanos noteikti nevajadzētu palaist garām. „Tās ir lieliskas melodijas, kurās galveno lomu spēlē dziedātāja Jonsi lieliskā balss.”

Daily Telegraph: „Viņi dziedāja savā pārdabiskajā, maģiskajā īslandiešu un pašu izdomātajā valodā. Tas izklausījās skaisti, emocionāli un dramatiski; tās bija pilnmēness šūpuļdziesmas pieaugušajiem un bērniem.”

The Guardian: Nedēļas nogale piederēja Īslandes grupai Sigur Ros, kas uz skatuves kāpa sestdienas naktī. Viņu mierīgā mūzika pārņēma pūli, kurā mirdzēja tūkstošiem mobilo telefonu ekrānu, bet virs mūsu galvām mirdzēja zvaigznes. Visi klausījās mūziku.”

Pavisam drīz Sigur Ros koncerts gaidāms arī Rīgā. Arēna Rīga amfiteātrī tas notiks 22.augustā. Koncerta dienā Arēna Rīga durvis vērs plkst.19, bet Sigur Ros uzstāšanās gaidāma plkst.21. Koncertā skanēs jaunā albuma Með suð í eyrum við spilum endalaust muzikālais materiāls, kā arī labākais no Sigur Rós iepriekšējiem albumiem.

Biļetes uz Sigur Rós koncertu vēl ir iegādājamas Biļešu Serviss kasēs visā Latvijā. Biļešu cena – sākot no Ls 25.

Sigur Rós ir ieguvuši slavu kā lieliska koncertgrupa, bet viņu mūzika tiek raksturota kā ambients, eksperimentāls un avangardisks postroks. Sigur Rós šovasar būs jau otrie Īslandes mākslinieki, kuri muzicēs Arēnā Rīga, jo 16.jūlijā Rīgā satriecošu koncertu sniedza slavenākā Īslandes māksliniece – Bjork.

Sigur Rós izveidojās 1994.gada augustā Reikjavīkā. Sigur Rós starptautiskie panākumi sākās ar otro albumu Ágætis byrjun (1999, tulkojumā – Labs sākums). Nākamajā albumā ( ) (2002) Sigur Rós gāja vēl tālāk klausītāju fantāzijas lidojuma rosināšanā – ne albumam, ne kompozīcijām nebija nosaukumu, bet Jonsi dziedāja pašizgudrotā houplandiešu (hopelandic) valodā. Grupas nākamais studijas ieraksts Takk... sekoja 2005. gadā, bet šovasar iznāca grupas Sigur Rós piektais albums.
Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV