Svētdiena, 22.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Maigurs, Mārica, Māris;

Oktobrī Rīgā koncertēs Keitija Melua

easyget.lv, 20.08.2008. 09:16

12.oktobrī daudzfunkcionālajā hallē “Arēna Rīga” uzstāsies dziedātāja un komponiste Keitija Melua (Katie Melua). 23 gadus vecā dziedātāja līdz šim pārdevusi 9 miljonus savu albumu kopiju un šobrīd ir viena no veiksmīgākajām un publikas iemīļotākajām dziedātājām Lielbritānijā un visā Eiropā.
Oktobrī Rīgā koncertēs Keitija Melua
Sapņaina balss, izjustas un atmosfēriskas dziesmas ir Keitijas Melua vizītkarte. Liegs džezs un blūzs savijas gan inteliģenti sirsnīgās mīlas dziesmās, gan ritmiski mazliet skarbākās vai rotaļīgākās melodijās ar dziļi filozofisku jēgu. Jau no pirmajiem akordiem, kas bieži vien izskan no dziedātājas spēlētās akustiskās ģitāras stīgām vai klavieru taustiņiem, Keitijas Melua dziesmas valdzina un saviļņo, glāsta un aizrauj...

Keitija Melua dzimusi Gruzijā un bērnību pavadījusi Tbilisi. Astoņu gadu vecumā viņa kopā ar vecākiem pārcēlās uz Īriju, kur tēvs prestižā Belfāstas slimnīcā uzsāka darbu kā sirds ķirurgs. Vēlāk ģimene apmetās uz dzīvi Londonā. Tolaik Keitija stingri bija nolēmusi kļūt par politiķi vai vēsturnieci – šādas domas rosināja gan nestabilā politiskā situācija dzimtenē Gruzijā, gan nemierīgajā Belfāstā pieredzētais. “Es no visas sirds ticēju, ka spētu nest mieru pasaulē, ja man būtu vara,” viņa sacījusi kādā no intervijām. Tomēr pēc pāris gadiem veiksmīga dalība kāda TV kanāla jauno talantu konkursā mainīja viņas plānus par labu mūzikai, un Keitija iestājās Lielbritānijas Izpildītājmākslu skolā. Šeit meiteni pamanīja komponists un producents Maiks Bats (Mike Batt), kas piedāvāja noslēgt līgumu ar viņa ierakstu kompāniju „Dramatico”.

19 gadus vecās Keitijas Melua pirmais albums „Call Off The Search” uzreiz pēc izdošanas nokļuva gan Apvienotās Karalistes albumu topa virsotnē, gan pakāpeniski daudzu Eiropas valstu topu desmitniekā. Viņas otrs albums „Piece by Piece”, kurā iekļauta arī viena no Keitijas vispopulārākajām dziesmām „Nine Million Bicycles”, iznāca 2005.gada rudenī un līdz šim jau astoņas reizes sasniedzis platīna statusu. Pēdējais albums ar nosaukumu „Pictures” laists klajā pagājušā gada oktobrī. Šobrīd Keitija Melua ir viena no veiksmīgākajām izpildītājām Eiropā ar lielāko pārdoto ierakstu skaitu, neskatoties uz to, ka nav saistīta ar lielu ierakstu kompāniju un savas vienkāršās dzīves dēļ negozējas dzeltenās preses slejās.

Lai arī Keitija Melua nesen ieguvusi Lielbritānijas pilsonību, viņa sevi uzskata par gruzīnieti un lepojas ar savām saknēm. Gruzijā joprojām dzīvo viņas vecvecāki, ko dziedātāja katru gadu apciemo.

Līdztekus savai muzikālajai darbībai Keitija Melua daudz laika velta labdarībai. Kopā ar citiem dziedātājiem viņa piedalījusies projektā „Band Aid”, lai vāktu naudu Āfrikas badacietējiem. Kopā ar leģendāro grupas „Queen” mūziķi Braienu Meju (Brian May) viņa uzstājusies Dienvidāfrikā Nelsona Mandelas rīkotā labdarības koncertā, Keitija ir arī labas gribas vēstniece organizācijā „Save the Children”, kuras paspārnē devusies uz Šrilanku, lai piedalītos labdarības akcijās un palīdzētu tās iedzīvotājiem pēc postošā cunami. 2006.gadā visus singla „Spiders Web” ienākumus viņa ziedojusi labdarībai. Dziedātāja piedalījusies arī „Live Earth” koncertā Hamburgā, kā arī, izmantojot Īvas Kesidijas (Eva Cassidy) balss ierakstu,  iedziedājusi Lūisa Ārmstronga (Lewis Armstrong) dziesmas „What A Wonderful World” kaverversiju, kuras ienākumi ziedoti Sarkanajam krustam.

2006.gada rudenī dziedātāja kļuvusi par Ginesa rekordisti, nospēlējot pasaulē dziļāko zemūdens koncertu, kas noticis Ziemeļu jūrā 303 metru dziļumā. Šis koncerts ticis ierakstīts un ir izdots DVD versijā.

Šogad Keitija Melua dodas plašākā koncertturnejā pa Eiropas valstīm un jau 12.oktobrī uzstāsies Rīgā, kur izpildīs dziesmas no albuma „Pictures”, kā arī publikas iemīļotākās agrāk tapušās kompozīcijas.

Biļetes uz koncertu nopērkamas „Biļešu Servisa” un „ReklaMarket” kasēs.
Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV