Svētdiena, 22.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Maigurs, Mārica, Māris;

Sigur Ros ieradušies Rīgā

easyget.lv, 21.08.2008. 17:12

Jau šodien, dienu pirms koncerta, Rīgā ieradusies Īslandes grupa Sigur Ros. Savu brīvo dienu puiši atpūtīsies un, iespējams, dosies arī nelielā pastaigā pa Rīgu.
Sigur Ros ieradušies Rīgā
Jau rīt, 22.augustā, Arēnā Rīga notiks Sigur Ros koncerts. Grupa pārsteigs ikvienu koncerta apmeklētāju ar savas tūres skatuves noformējumu. Lai skatītājiem nelaupītu pārsteiguma efektu, minēsim tikai to, ka scenogrāfija radīs maģiski intīmu sajūtu koncerta arēnā.

Positivus Music saņēmusi arī grupas prasību sarakstu, kas tai jānodrošina koncerta dienā. Jāatzīmē, ka grupas prasības nav pārspīlētas, tās ir pieticīgas un to izpilde neradīs sarežģījumus. Visi grupas biedri Arēnā Rīga atpūtīsies kopīgā aizskatuves telpā, bet pārējiem tūres dalībniekiem ir jānodrošina atsevišķas telpas. Lielākā uzmanība koncerta rīkotājiem šoreiz būs jāpievērš grupas ēdienkartei, jo tajā ir specifiskas prasības.

Ēdienkartē grupa lūdz pievērst īpašu uzmanību tam, ka grupā ir ne tikai veģetārieši un vegāni, bet arī cilvēki, kuri uzturā lieto tikai jēlu un neapstrādātu ēdienu. Puiši atpūtas telpā vēlas baudīt nelielas uzkodas, augļus, čipsus, sviestmaizes. Atpūtas telpās ir jāatrodas atvēsinātam ūdenim, dažādām sulām, kā arī alum un augstas kvalitātes vīnam.

Biļetes uz Sigur Rós koncertu vēl ir iegādājamas Biļešu Serviss kasēs visā Latvijā. Biļešu cena – sākot no Ls 25.

Sigur Rós ir ieguvuši slavu kā lieliska koncertgrupa, bet viņu mūzika tiek raksturota kā ambients, eksperimentāls un avangardisks postroks. Sigur Rós šovasar būs jau otrie Īslandes mākslinieki, kuri muzicēs Arēnā Rīga, jo 16.jūlijā Rīgā satriecošu koncertu sniedza slavenākā Īslandes māksliniece – Bjork.

Sigur Rós izveidojās 1994.gada augustā Reikjavīkā. Sigur Rós starptautiskie panākumi sākās ar otro albumu Ágætis byrjun (1999, tulkojumā – Labs sākums). Nākamajā albumā ( ) (2002) Sigur Rós gāja vēl tālāk klausītāju fantāzijas lidojuma rosināšanā – ne albumam, ne kompozīcijām nebija nosaukumu, bet Jonsi dziedāja pašizgudrotā houplandiešu (hopelandic) valodā. Grupas nākamais studijas ieraksts Takk... sekoja 2005. gadā, bet šovasar iznāca grupas Sigur Rós piektais albums.
Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV