Svētdiena, 22.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Maigurs, Mārica, Māris;

Dzintaru koncertzālē notiks grupas "Cosmos" koncerts

LETA, 29.08.2008. 10:20 | komentāri (1)

Šovakar plkst.20 Dzintaru koncertzālē notiks grupas "Cosmos" koncerts "Trubulence".
Dzintaru koncertzālē notiks grupas "Cosmos" koncerts
"Cosmos" koncerts Dzintaru koncertzālē notiks arī 30.augustā plkst.20.

"Cosmos" koncerti šogad jau piekto gadu pēc kārtas iezīmēs vasaras un rudens maiņu Dzintaru koncertzālē.

"Visiem, kas nerada iespēju pabūt "Cosmos" jaunākā albuma koncertos Latvijas Nacionālajā operā maijā, ir iespēja šomēnes to skatīt Dzintaru koncertzālē, taču nu jau jaunā veidolā," minēja Šoriņš.

Līdzīgi kā koncertos Latvijas Nacionālajā operā, arī Dzintaros muzikālo kodolu veidos dziesmas no "Cosmos" pirmā oriģinālmūzikas albuma "Turbulence", taču tiks izpildīti arī skaņdarbi, kas tapuši laikā pēc "Turbulences" izdošanas.

Jau savā pirmajā darbības gadā vokālā grupa "Cosmos" izpelnījās Latvijas labākās jaunās grupas statusu, bet pirmais grupas albums tika novērtēts kā Latvijas labākais popmūzikas albums, turklāt sasniedzot platīna diska statusu pārdoto kopiju skaita ziņā.

Grupas dalībnieku profesionālā muzikālā izglītība un ārkārtīgi plašais balsu diapazons "Cosmos" dod iespēju pilnā mērā izpausties visos žanros, stilos un mūzikas virzienos, sākot no viduslaiku polifoniskajiem dziedājumiem līdz pat mūsdienu džezam un popmūzikai.

Grupa kopš savas pastāvēšanas izdevusi jau piecus albumus.

"Cosmos" profesionalitāti novērtējuši arī ārzemju mūzikas speciālisti. Grupa 2004.gadā izcīnīja pirmo vietu jauno izpildītāju konkursā "Jaunais vilnis", savukārt 2006.gadā grupa pārstāvēja Latviju Eirovīzijas konkursā, iegūstot finālā 16.vietu.

Latviešu vokālajā grupā "Cosmos" dzied un darbojas seši puiši - Jānis Šipkēvics, Andris Sējāns, Juris Lisenko, Jānis Ozols, Jānis Strazdiņš un Reinis Sējāns.
Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV