Svētdiena, 22.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Maigurs, Mārica, Māris;

Latvijas Radio koris jauno sezonu atklāj ar franču mūzikas programmu

Latvijas Radio, 25.09.2008. 16:10

2008. - 2009. gada mūzikas sezonas pirmajā pusē Latvijas Radio koris aicinās klausītājus uz tikšanos jau labi zināmos festivālos un tradīcijām bagātos koncertciklos. Latvijas Radio koris piedāvās XX gadsimta kora mūziku, jaunus skaņu eksperimentus un pirmatskaņojumus gan solo programmās, gan arī koncertos kopā ar izciliem pasaules klases mūziķiem. 
2008. - 2009. gada mūzikas sezonas pirmajā pusē Latvijas Radio koris aicinās klausītājus uz tikšanos jau labi zināmos festivālos un tradīcijām bagātos koncertciklos. Latvijas Radio koris piedāvās XX gadsimta kora mūziku, jaunus skaņu eksperimentus un pirmatskaņojumus gan solo programmās, gan arī koncertos kopā ar izciliem pasaules klases mūziķiem. 
 
Veltījums Mesiānam
Sezonas atklāšanas koncertos 26. septembrī plkst. 19.00 Valmieras Sv. Sīmaņa baznīcā un 30. septembrī plkst. 19.30 Rīgas vēstures un kuģniecības muzejā Radio koris diriģenta Kaspara Putniņa vadībā atskaņos franču un latviešu mūziku programmā Veltījums Mesiānam. 
 
TENSO dienas
Pirmo reizi Rīgā festivāla Arēna ietvaros no 23. līdz 25. oktobrim notiks Eiropas profesionālo koru asociācijas TENSO dienas. Atklāšanas koncertā 23. oktobrī plkst. 19.00 Sv. Jāņa baznīcā Latvijas Radio koris muzicēs kopā ar pasaules klases obojistu un diriģentu Heincu Holligeru (Heinz Holliger), atskaņojot fragmentus no viņa apjomīgā un sarežģītā opusa Skardanelli cikls. Savukārt TENSO dienas noslēguma koncertā 25. oktobrī plkst. 19.00 Latvijas Universitātes Lielajā aulā uz vienas skatuves tiksies Nīderlandes kamerkoris, RIAS kamerkoris no Vācijas, Igaunijas Filharmonijas kamerkoris un Latvijas Radio koris. 
 
Jaunās mūzikas festivāls Arēna
Radio koris sezonu turpinās ar vairākiem koncertiem jaunās mūzikas festivālā Arēna. Festivāla ietvaros 1. novembrī plkst. 19.00 Sv. Jāņa baznīcā Radio koris piedāvās savas paaudzes izcilākā britu jaunās mūzikas komponista Džonatana Hārvija (Jonathan Harvey) darbu Marahi, kā arī vēl divus viņa opusus – Ashes Dance Back (1997) korim un elektronikai un The Summer Cloud’s Awakening (2001) čellam, flautai, korim un elektronikai. 
Jaunās mūzikas festivālu Arēna šogad noslēgs Radio kora grupa. 4. novembrī plkst. 20.00 un 5. novembrī plkst. 19.00 un plkst. 21.00 Dailes teātra Mazajā zālē tā atskaņos Ģirta Biša elektronisko kamermūziku Press to play balsīm un elektronikai. 
 
Pasaules mūzikas dienas Viļņā
31. oktobrī Viļņā notiks Pasaules mūzikas dienas. Latvijas Radio koris tajās atskaņos Santas Ratnieces opusu Saline (Sālsezers), kā arī piedāvās Dž. Hārvija darbu Marahi. Baltijas pirmatskaņojumā Latvijas Radio kori vadīs britu komponists un diriģents Džeims Vuds (James Wood). 
 
CD „Krustadancis”
Novembrī kompaktdiska formātā tiks izdots Latvijas Radio kora mūsdienu tautas mūzikas projekts "Krusta dancis", kas tapis sadarbībā ar Ilgu Reiznieci un komponistu Uģi Prauliņu, piedaloties grupai Ilģi, Julgī Staltei un Ancei Krauzei. 
 
Operācija: Orfejs Nīderlandē
No 6. līdz 12. novembrim Latvijas Radio kora grupa viesosies Nīderlandē ar Bū Holtena operas Operācija: Orfejs izrādi, kas iestudēta sadarbībā ar dāņu teātra kompāniju Hotel pro forma. 
 
Latvijas Valsts dzimšanas dienas svētku koncerti
Sagaidot Latvijas Valsts 90. dzimšanas dienu, Latvijas Radio koris gatavo divas programmas. 17. novembrī plkst. 19.00 Arēnā Rīga Radio koris kopā ar citiem kolektīviem piedalīsies Gustava Mālera Astotās simfonijas atskaņojumā, ko vadīs diriģents Imants Resnis. Savukārt 18. novembrī plkst. 16.00 Lielajā ģildē Radio koris un orķestris Sinfonietta Rīga Sigvarda Kļavas vadībā sniegs svētku koncertu, kurā gaidāms Pētera Butāna jaundarba pirmatskaņojums. 
N
akts koncerts
11. decembrī Rīgas Domā Latvijas Radio koris jau trešo reizi aicinās uz koncertu ciklā Nakts koncerts. Kopā ar vokālo grupu Cosmos koris atskaņos jaunu programmu diriģenta Sigvarda Kļavas vadībā. 
Bēthovena maratons Portugālē
Savukārt no 19. līdz 22. decembrim Latvijas Radio koris piedalīsies Ludviga van Bēthovena mūzikas koncertmaratonā Portugālē. 
 
Eiropas Ziemassvētki
Latvijas Radio koris sarūpējis arī Ziemassvētku dāvanu klausītājiem. Koncertciklā Eiropas Ziemassvētki 23. decembrī Rīgā un 26. decembrī Cēsīs koris aicinās uz Johana Sebastiāna Baha Magnifikāta atskaņojumu, kurā piedalīsies solisti un orķestris Collegium Musicum Rīga diriģenta Sigvarda Kļavas vadībā. 
 
Latvijas Radio koris Amsterdamas Concertgebouw
Sezonas nozīmīgākais koncerts gaidāms 2009. gada februārī, kad Latvijas Radio koris dosies uz Amsterdamas Concertgebouw zāli. Radio koris ir pirmais koris no Latvijas, kurš uzaicināts koncertēt vienā no Eiropas prestižākajām koncertzālēm. 7. februārī Radio koris mākslinieciskā vadītāja Sigvarda Kļavas vadībā atskaņos Valentīna Silvestrova Diptihu, bet koncerta otrajā daļā skanēs Volfganga Amadeja Mocarta Rekviēms, kurā Radio koris muzicēs kopā ar Nīderlandes kamerorķestri un diriģentu Jakovu Kreicbergu. 


Uz tikšanos koncertos!

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV