Svētdiena, 22.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Maigurs, Mārica, Māris;

Rīt Liepājā uzstāsies Latvijas operas zvaigznes

Anda Birkenberga, 07.10.2008. 11:53

Rīt, 8. oktobrī, pulksten 19:00 koncertcikla „Rudens mūzikas laiks” ietvaros Liepājas Latviešu biedrības namā koncertprogrammā „Noasa šķirsts” uzstāsies Latvijas operas zvaigznes - Kristīne Gailīte (soprāns), Antra Bigača (mecosoprāns), Krišjānis Norvelis (bass) un Silvija Deidule (klavieres).
Rīt Liepājā uzstāsies Latvijas operas zvaigznes
Koncertcikls „Rudens mūzikas laiks” jau ļāvis liepājniekiem un Liepājas viesiem baudīt Liepājas simfoniskā orķestra un Eiropas Savienības kamerorķestra augsta līmeņa sniegumu un nu piedāvā koncertprogrammu „Noasa šķirsts”, kurā piedalīsies operas solisti, kuru vārdi vairs komentārus neprasa, taču viņu sasniegumus ir vērts atzīmēt. Dziedātāja Kristīne Gailīte, kura ir absolvējusi Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmiju Lilijas Zilveres klasē un maģistrantūru Anitas Garančas klasē, kopš 1998.gada viņa ir Latvijas Nacionālās operas soliste. Kļuvusi par vairāku mūzikas balvu laureāti un 2002.gadā ieguvusi arī Teātra balvu „Spēlmaņu naktī”. 2005.gadā piedalījusies Savonlinnas operas festivālā Somijā - Olimpijas lomā Žaka Ofenbaha operā „Hofmaņa stāst”i. Koncertējusi Beļģijā, Zviedrijā, Norvēģijā, Somijā un Kanādā. Regulāri viesojas Igaunijas Nacionālajā operā un 2006.gadā debitējusi Maskavas Lielajā teātrī Nakts karalienes lomā Mocarta operā „Burvju flauta”. Dziedātāja Antra Bigača 1983.gadā ir absolvējusi Liepājas mūzikas vidusskolu un 1989.gadā vokālo klasi Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā, kur mācījās pie profesores Ludmilas Braunas. Kopš 1989.gada viņa ir Latvijas Nacionālās operas soliste. Opermūzikas aprindās A.Bigača uzskata par operas un kamermūzikas dziedātāju ar teicamu stila izjūtu un ārkārtīgi smalku dziedāšanas manieri. Kopā ar Latvijas un ārvalstu simfoniskajiem orķestriem un kamerorķestriem A.Bigača ir dziedājusi daudzu vokāli instrumentālu darbu atskaņojumos, viņas koncertrepertuārā ietilpst arī vokālā kamermūzika un latviešu klasiķu un mūsdienu komponistu opusi. To vidū ne mazums darbu veltīti tieši viņai. A.Bigača aktīvi koncertē visā Latvijā un ārvalstīs: Lielbritānijā, Vācijā, Zviedrijā, Polijā, Krievijā, Nīderlandē, Venecuēlā, Trinidadā un Tobago, Šveicē, Austrālijā un ASV, kā arī Baltijas valstīs. Arī A.Bigača ir Latvijas Lielās Mūzikas balvas ieguvēja. Savukārt dziedātājs Krišjānis Norvelis 1998.gadā ir absolvējis Latvijas Mūzikas akadēmijas vokālās nodaļas prof.G.Antipova klasi, ir Latvijas Nacionālās operas solists kopš 1997. gada. Kļuvis par Jāzepa Vītola Starptautiskā vokālistu konkursa laureātu (1999) un saņēmis arī Herberta fon Karajana stipendiju un stažēšanās iespēju Vīnes Valsts operā (1998/1999), 2002. gadā ieguvis arī „Aldara” Starptautisko gada balvu. Viņš piedalās lielas formas darbu atskaņojumos un festivālos Bregencā (Austrijā), Krievijā, Igaunijā, Latvijā, sniedzis solo koncertus gan Latvijā, gan arī Austrijā.

Kopā ar operas solistiem uzstāsies arī pianiste Silvija Deidule, kas ir pieredzes bagāta (īpaši operas klasē) koncertmeistare.

Biļetes Liepājas Latviešu biedrības nama kasē, cena - Ls 4, pensionāriem un skolēniem Ls 2.

Koncertu piedāvā Liepājas pilsētas Kultūras pārvalde sadarbībā ar VSIA „Latvijas koncertiem”.
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV