Svētdiena, 22.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Maigurs, Mārica, Māris;

Novembrī Rīgā uzstasies "Monster Magnet" - spilgtākie "stoner rock" pārstāvji

Kristīne Tjarve, 09.10.2008. 13:46

13. novembrī Rīgā, "Sapņu Fabrikā" savas Eiropas tūres ietvaros uzstāsies slavenā rokgrupa "Monster Magnet". Skatītājus ar saviem muzikālajiem sniegumiem iesildīs grupas "The Pilgrim Fathers" (Lielibritānija) un "Nebula" (ASV), kuri nāk no stoner rock mūzikas pasaulē pazīstamā Palm Desert reģiona.
Novembrī Rīgā uzstasies "Monster Magnet" - spilgtākie "stoner rock" pārstāvji
Koncertu noteikti atzinīgi novērtēs jaunieši, jo uz vienas skatuves, kas negadās bieži, uzstāsies trīs spilgtie smagā roka pārstāvji: "The Pilgrim Fathers", "Nebula" un, protams, "Monster Magnet".

"Monster Magnet" ir uzskatāmi par vienu no spilgtākajiem stoner rock pārstāvjiem. Grupa tika dibināta Ņūdžersijā (ASV) 1989. gadā, apvienojot četrus talantīgus mūziķus: vokālistu un ģitāristu Deivu Vindorfu, ģitāristu Edu Mundell, basģitāristu Džimu Baglino un bundzinieku Bobu Pantellu.

Biļetes uz koncertu ir iespējams iegādāties visās "Biļešu servisa" tirdzniecības vietās, interneta veikalā www.bilesuserviss.lv un degvielas uzpildes stacijās "Statoil" visā Latvijā. Pārdošanā būs pieejamas tikai  1000 biļetes, kuru cena būs, sākot no 15 LVL.

Koncertu informatīvi atbalstīs jauniešu radiostacija "European Hit Radio" un jauniešu mūzikas žurnāls "Popcorn".

Par "Monster Magnet"

Deivs Vindorfs jau divdesmit gadu vecumā secināja, ka daudz interesantāk ir darīt kaut ko patstāvīgi, nekā skatīties, kā to dara citi. Pateicoties šai atziņai, viņš iesāka savas gaitas mūzikas pasaulē un, laika gaitā muzicējot dažādās grupās, kopā ar domubiedriem nodibināja pats savu grupu. Sākumā kolektīvs tika dēvēts par "Dog of Mystery", vēlāk - "Airport 75" līdz tika izvēlēts pašreizējais nosaukums "Monster Magnet", kas ir aizgūts no Deiva mīļākās Wham-O sešdesmitajos gados izgatavotās rotaļlietas nosaukuma.

Lielākoties grupas muzikālo stilu ir ietekmējušas tādas septiņdesmito gadu grupas kā "Hawkwind" un "Captain Beyond". Pirmajā pastāvēšanas gadā "Monster Magnet" ierakstīja trīs demokasetes: "Forget About Life", "I'm High on Dope un I' m Stoned", "What Ya Gonna Do About It?".

1991. gadā grupa parakstīja līgumu ar ierakstu kompāniju "Caroline Record's" un jau nākamajā gadā laida klajā savu pirmo studijas albumu "Spine of God", kurš ir uzskatāms par stoner rock mūzikas virziena aizsācēju līdztekus grupas "Kyuss Blues for the Red Sun" un "Sleep Sleep's Holy Mountain". Albumam "Spine of God" sekoja pirmais video klips un tūre kopā ar grupu "Soundgarden", kas palīdzēja "Monster Magnet" noslēgt līgumu ar lielu ierakstu kompāniju "A&M Records".

Otrais albums "Superjudge" bija ierakstīts 1993. gadā. Tas netika labi pārdots grunge rock uzplaukuma dēļ, kas mazināja stone rock popularitāti. Pēc diviem gadiem grupa ierakstīja savu trešo albumu "Dopes to Infinity", kas arī nebija tik veiksmīgs, kā būtu gribējuši mūziķi galvenokārt dažādu inovatīvu dziesmu dēļ, piemēram, "Dead Christmas", kas guva neievērojamu rotāciju medijos.

Vēlāk grupa pārcēlās uz Las Vegasu, lai strādātu pie sava ceturtā albuma "Powertrip". Šis albums iezīmēja grupas novirzīšanos no stoner metal uz hard rock, kas veicināja tās popularitātes uzplaukumu. Piemēram, mūzikas topā "Billboard 200" "Powertrip" ieņēma 97. vietu. Pēc divu gadu ilgās albuma atbalstīšanas tūres 2000. gadā grupa izdeva piekto albumu "God Says No", kas bija izdevies pārāk komerciāls un līdz ar to neveiksmīgs. Tā rezultātā grupas dalībnieki pievērsās dažādiem blakus projektiem, tomēr pēc diviem gadiem visi muzikanti atkal apvienojās. Parakstījuši līgumu ar ierakstu kompāniju "SPV", "Monster Magnet" devās nelielā tūrē pa Ziemeļameriku un 2003. gadā laida klajā sesto albumu "Monolithic Baby!".  

Pagājušajā gadā "Monster Magnet" izdeva savu jaunāko, septīto albumu "4-Way Diablo", kas tika ierakstīts četrās studijās - "Sound City Studios", "American Studios", "The Sunset Lodge" un "Hydeaway Studios". Albums pirmajā nedēļā bija izpārdots lielā daudzumā  un ieņēma vietu pirmajā simtniekā dažādos Eiropas mūzikas topos.
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV