Svētdiena, 22.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Maigurs, Mārica, Māris;

Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra koncerts bērniem un vecākiem "Muzikālās paralēles"

Inguna Upīte, 10.10.2008. 12:00

Ar koncertu 18. oktobrī Lielajā Ģildē turpināsies šosezon jau veiksmīgi aizsāktais LNSO koncertcikls Simfoniskie koncerti bērniem un vecākiem. Šoreiz programmai dots nosaukums "Muzikālās paralēles" – tiks atskaņoti dažādu simfoniju fragmenti.
Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra koncerts bērniem un vecākiem "Muzikālās paralēles"
Koncerta gaitā diriģents Andris Vecumnieks iepazīstinās auditoriju ar klasisko simfoniju un sonātes formu mūzikā, kā paraugi tiks demonstrētas daļas no dažādu autoru simfonijām, piemēram, Menuets no P.Čaikovska "Mocartiānas", fragmenti no V.A.Mocarta 41. jeb "Jupitera" simfonijas, J.Haidna, S.Prokofjeva simfonijām u.c.

Interesanti, ka diriģents piedāvās bērniem iespēju uz vietas zālē radīt "jaunu" simfoniju, no iepriekš dzirdētajām simfoniju daļām saliekot kopā vienotu ciklu.

Šajā pasākumā lielāka nozīme būs Jāz. Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas studentiem, jo viņi piedalīsies ne tikai nodarbībās pirms koncerta, bet arī palīdzēs diriģentam koncerta laikā izskaidrot sonātes formu.

Kā jau ierasts, sadarbojoties ar mūzikas instrumentu ražotāju Yamaha, pirms koncerta bērni tiks iepazīstināti ar profesionālajiem stīgu instrumentiem – akustiskās un elektroniskās vijoles demonstrēs LNSO vijolnieki Raimonds Ozols un Dzintars Beitāns, ar akustisko čellu iepazīstinās LNSO čelliste Zane Guļāne. Savukārt bērnu vecākiem koncertu koordinators Jānis Markovs stāstīs par to, kā ir izveidojusies sonātes forma, kā tā attīstījusies un ietekmējusi citus mūzikas žanrus.

Krievu auditorijai nodarbību sākums plkst. 11:00, koncerta sākums plkst. 12:00.
Latviešu auditorijai nodarbību sākums plkst. 14:00, koncerta sākums plkst. 15:00.

Uz koncertu ciklu vēl ir iespējams iegādāties abonementus. Abonementa cena vienai personai uz visiem sezonas cikla koncertiem – 10 Ls, biļetes cena vienai personai uz katru koncertu – 3 Ls. Abonementus var rezervēt, zvanot pa tālruni 67213643 vai sūtot e-pastu santa.kapace@lnso.lv.

Abonementi un biļetes pieejamas Lielās Ģildes biļešu kasē Rīgā, Amatu ielā 6. Abonementus var iegādāties līdz 18.10.2008.


» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV