Svētdiena, 22.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Maigurs, Mārica, Māris;

"Čikāgas Piecīšu" koncertos Latvijā piedalīsies bērnu ansambļi

Aija Garoza, 13.10.2008. 13:18

Valsts svētku 90. gadadienā, 18. novembrī ar koncertu "Arēnā Rīga" atgriežas populārais Amerikas latviešu ansamblis "Čikāgas Piecīši". Tā būs pirmā grupas uzstāšanās Latvijā pēc vairāk kā 13 gadu pārtraukuma.
"Čikāgas Piecīšu" koncertos Latvijā piedalīsies bērnu ansambļi
Viesošanās laikā "Čikāgas piecīši" koncertēs ne tikai Rīgā, bet dosies arī tūrē pa Latviju. Koncerti Latvijas pilsētās:
15.11.    Liepājas Olimpiskajā centrā plkst. 18.00.
16.11.    Ventspilī, Olimpiskā centra Ventspils Basketbola hallē plkst. 17.00
18.11.    Rīgā, "Arēnā Rīga" plkst. 16.00
20.11.    Madonas pilsētas kultūras namā plkst. 19.00.
21.11.     Jēkabpilī, Krustpils kultūras namā plkst. 19.00.
23.11.    Cēsīs, CATA AS kultūras namā plkst. 16.00.

Čikāgas piecīši koncertos atskaņos gan visu laiku labākos hitus ("Pazudušais dēls", "Ir septiņi no rīta", "Man garšo alus", "Par mani draudziņ nebēdā", "Hei lai lī" u.c.), gan īpaši šai koncerttūrei sacerētas jaunas dziesmas.

Turklāt uz skatuves "Piecīši" sola ne tikai dziedāt, bet arī izklaidēt skatītājus ar jautriem dialogiem par aktuālām tēmām sabiedrībā. Koncertos Latvijā ar "Čikāgas piecīšiem" kopā uzstāsies bērnu ansambļi "Gaismiņas" (Liepāja), "Jūras akmentiņi" (Ventspils), "Smaidiņš" (Madona), "Ding Dong" (Jēkabpils), "Sienāzītis" (Cēsis), bet "Arēnas Rīga" lielkoncertā piedalīsies gan visi reģionālie bērnu ansambļi, gan arī "Knīpas un Knauķi" un "Dzeguzīte" (Rīga), kas kopā ar "Piecīšiem" atskaņos 3 dziesmas - "Mazais letiņš", visiem labi zināmo un mīļo "Šūpuļdziesmu" jeb "Saldu dusu visiem maziem latvju bērniem", kā arī piedalīsies grupas līdera un dibinātāja Alberta Legzdiņa sarakstītās dziesmas "Es taisīju karodziņu" pirmatskaņojumā. Koncertam plānotas 2 daļas ar starpbrīdi, priekšnesumu papildinās vizuāli vēsturiski materiāli, kas ļaus atcerēties grupas gaitas pasaulē Latvijas vēstures kontekstā.

Koncerts "Arēnā Rīga" 18. novembrī sāksies plkst. 16.00 (ieeja no plkst. 15.00). Biļetes iepriekšpārdošanā uz Rīgas koncertu – Biļešu Paradīzes kasēs, uz pārējiem koncertiem – reģionos. Biļešu cenas – no 5 līdz 20 Ls.

Koncertu 18. novembrī organizē Rīgas domes Kultūras departamenta koncertorganizācija "AVE SOL" sadarbībā ar pasākumu producentu "UNTITLED".

Koncerti Latvijā notiek ar Liepājas, Ventspils, Madonas, Jēkabpils un Cēsu rajonu/pilsētu atbalstu. Lielkoncerta "Arēnā Rīga" atbalstītāji – TV3, StarFM, Delfi, MarketMedia, Rīgas Viļņi, JCDecoux un Neatkarīgā Rīta Avīze Latvijai. Koncertu norisei palīdzējuši STRIG, Kolonna.
 
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV