Svētdiena, 22.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Maigurs, Mārica, Māris;

Dominika Pifareli trio sniegs meistarklases un koncertēs Rīgā

LMA Studentu klubs, 13.10.2008. 14:03

15. oktobrī Mūzikas akadēmijas Studentu klubā Raiņa bulvārī 23 plkst. 13:00 notiks "Dominique Pifarely Trio" meistarklases, bet plkst. 20:00 Trio sniegs koncertu. Aicināti visi interesenti. Meistarklasēs un koncertā ieeja brīva.
Dominika Pifareli trio sniegs meistarklases un koncertēs Rīgā
Dominiks Pifareli ir viens no ievērojamākajiem un pieprasītākajiem franču modernā džeza vijolniekiem. Viņa noslīpētajā manierē klasiskā vijoļspēles tradīcija saplūst ar džeza svinga izjūtu un Eiropas mūsdienu skaņas eksperimentiem, bet tehniskā meistarība un iztēle ļauj nemanāmi pārvietoties starp šiem stiliem un veiksmīgi sakausēt tos. Trio sastāvs: Dominiks Pifareli – vijole, Žiljens Padovanī – taustiņinstrumenti (elektriskās ērģeles), Ēriks Grolo – sitaminstrumenti.

Dominika Pifareli trio ir vijolnieka 2007. gadā radīta apvienība, kurā izpaužas viņa interese par elektronisko mūziku. Šis jaunais muzikālais projekts izstaro spontānu enerģiju, džeza, elektroniskās un eksperimentālās mūzikas ritmos, nezaudējot līdzsvaru starp improvizāciju un kompozīciju.  Ar šo trio Pifareli atjauno vijoles, bungu un ērģeļu ansambļa tradīciju, kuru aizsāka Jean-Luc Ponty un Stephane Grappelli, spēlējot kopā ar Eddie Louiss. Trio izpildītās mūzikas skanējums  ir ļoti enerģisks un „flirtē ar roku”. Ēriks Grolo ir viens no pieprasītākajiem jaunajiem franču bundziniekiem, strādājis kopā ar Louis Sclavis, Franēois Corneloup un Hélčne Labarričre. Žiljens Padovanī strādā arī kā teātra mūzikas komponists.

Pifareli regulāri uzstājas visā Eiropā un ir koncertējis ASV, Kanādā, Japānā, Indijā, Tuvajos Austrumos, Latīņamerikā un Āfrikā.
www.myspace.com/dominiquepifarelytrio
http://dpifarely.free.fr/

Projektu atbalsta Francijas Kultūras centrs un Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmija.
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV