Pirmdiena, 23.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Vanda, Veneranda, Venija;

19.novembrī Rīgā koncertēs "The Orchestra" (ELO)

Inese Rutkovska, 21.10.2008. 11:28 | komentāri (1)

Koncertaģentūra "Makroconcert" informē, ka 19.novembrī multifunkcionālajā hallē "Arēna Rīga" uzstāsies britu rokmūzikas leģendas – grupa "The Orchestra" (piedaloties "Electric Light Orchestra" un "ELO part II" dalībniekiem). Grupa muzicēs kopā ar stīgu orķestri no Latvijas.
19.novembrī Rīgā koncertēs "The Orchestra" (ELO)
Lai arī pagājuši jau gandrīz četrdesmit gadi kopš grupas "ELO" dibināšanas tālajā 1971.gadā, tās mūzika joprojām ir aktuāla un bieži dzirdama gan radiostacijās, gan TV un kinofilmās, gan uzticīgo fanu mūzikas atskaņotājos.
 
"Electric Light Orchestra" (ELO) izveidojās pēc Roja Vuda (Roy Wood) iniciatīvas uz tobrīd jūkošās grupas "The Move" bāzes, kas viena no pirmajām (tāpat kā "Moody Blues" un "Uglies") sāka sacerēt dziesmas ārtroka stilā. Jaunas grupas radīšanas pamatā galvenokārt bija mērķis paplašināt šī stila iespējas, ievirzot to "orķestra roka" gultnē un piešķirot mūzikai klasiskāku skanējumu ar čellu, vijoļu un pūšamo instrumentu palīdzību. Šī ideja iepatikās pieaicinātajam Džefam Linnam (Jeff Lynne), kas neilgi pēc pirmā albuma izdošanas un Roja Vuda aiziešanas no grupas kļuva par galveno "ELO" līderi un dzinējspēku. Tieši viņš nolēma iesaistīt grupā ne tikai rokmūziķus, bet arī profesionālus klasiskās mūzikas izpildītājus. Līdz 1974.gadam, kad tika ierakstīts albums "Eldorado", "ELO" mūzika apvienoja sevī košu softroka un simforoka garā aranžētu melodiju kaleidoskopu, bet turpmākajās kompozīcijās ieskanējās arī disko ritmi – balstoties uz šī stila kanoniem 1979.gadā tika ierakstīts albums "Discovery", kas sasniedza lieliskus panākumus. Lai arī turpmākie albumi bija ļoti veiksmīgi, arvien vairāk nostiprinot "ELO" pozīcijas pasaules mūzikas tirgū, Linns nolēma grupas darbību pārtraukt un uzsāka individuālu darbu, kļūstot par vienu no pieprasītākajiem komponistiem un producentiem.

1988.gadā grupas bundzinieks Bevs Bevans (Bev Bevan) mēģināja pierunāt Džefu Linnu ierakstīt vēl vienu "ELO" albumu, taču Linns atteicās, un Bevans nodibināja savu grupu "ELO Part II", kurā no iepriekšējā sastāva piedalījās vienīgi Luiss Klārks (Louis Clark). Deviņdesmito gadu sākumā grupa izdeva divus albumus un līdz pat gadsimtu mijai aktīvi koncertēja.

2000.gadā Džefs Linns atgriezās pie "ELO" un izdeva retrospektīvu trīs albumu komplektu ar nosaukumu "Flashback", kurā iekļāva iepriekš nedzirdētas kompozīcijas, kā arī jaunas populārāko dziesmu versijas. Pēc gada iznāca albums "Zoom" ar pavisam jaunu muzikālu materiālu. Lai arī grupa tika pozicionēta kā "ELO", bez Džefa Linna no vecā sastāva tajā muzicēja tikai Ričards Tendijs (Richard Tandy), toties kā viesmākslinieki bija pieaicināti pat eksbītli Ringo Stārs (Ringo Starr) un Džordžs Harisons (George Harrison). Tika izziņota pasaules koncerttūre, taču nezināmu iemeslu dēļ tā tika atcelta.

2001.gadā, ar nolūku turpināt labākās "ELO" tradīcijas, mūziķi Miks Kaminskis (Mik Kaminski), Luiss Klārks, Kellijs Groukuts (Kelly Groucutt), Ēriks Trojers (Eric Troyer), Partenons Hakslijs (Parthenon Huxley) un Gordons Tovnsends (Gordon Townsend) apvienojās grupā, kam deva lakoniskāku nosaukumu - The Orchestra, kas vienlaikus simbolizēja katra mūziķa nepārvērtējamo saistību ar "Electric Light Orchestra" un E"LO part II", gan arī pauda solījumu, ka netiks zaudēta "ELO" iedibinātā simforoka unikalitāte.

Pirmais "The Orchestra" albums "No rewind" apliecināja, ka grupa atdzimusi visā tās krāšņumā, saglabājot raksturīgākās "ELO" iezīmes un papildinot tās ar dzirkstījošu iedvesmu un kreativitāti.

19.novembrī Rīgā vienā koncertā būs iespējams izbaudīt trīs rokmūzikas dekāžu elpu, klausoties "The Orchestra" neatkārtojamo sniegumu.

Biļetes uz koncertu nopērkamas "Biļešu Servisa" tirdzniecības vietās.
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV