Pirmdiena, 23.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Vanda, Veneranda, Venija;

Šodien Liepājas Sv.Trīsvienības katedrālē muzicēs "GG Choir"

Anda Birkenberga, 24.10.2008. 14:46

Šodien, 24.oktobrī pulksten 18:00 Liepājas Svētās Trīsvienības katedrālē muzicēs Gunāra Kalniņa gospeļu koris "GG Choir" un DJ Beat Koncertā varēs dzirdēt arī pasaulē lielākās (nepārbūvētās) mehāniskās ērģeles, kuras spēlēs Liepājas ērģelnieks Lotars Džeriņš, savukārt koncertu vadīs Sindija Vilde.
Pasākuma mērķis ir informēt sabiedrību par dievnama tehnisko stāvokli un jau notikušajiem rekonstrukcijas darbiem, kā arī gūt finansiālu atbalstu nākamajiem, plānotajiem baznīcas un ērģeļu atjaunošanas darbiem.

Nedēļas nogalē notiks jau septītais labdarības koncerts, ko rīko "Liepājas Svētās Trīsvienības baznīcas atjaunošanas fonds" sadarbībā ar kompāniju "Igo mūzikas menedžmentu". Šoreiz katedrālē muzicēs Gunāra Kalniņa gospeļu koris "GG Choir", kas liepājniekus un Liepājas viesus priecēja arī VII starptautiskais Liepājas ērģeļmūzikas festivālā un DJ Beat, kuru var uzskatīt par vienu no Latvijas pieredzējušākajiem dīdžejiem. Viņa dīdžeja stāžs mērāms jau vairāk kā desmit gadu garumā, kopš Latvijas elektroniskās mūzikas pirmsākumiem - deviņdesmito gadu sākumā. Dj Beat septiņu gadu vecumā iestājās Jāzepa Mediņa mūzikas skolā, kur apguva solfedžo, klavierspēli, kā arī vokālās iemaņas. Vienpadsmit gadus veiksmīgi darbojās Jāzepa J.Mediņa mūzikas skolas zēnu korī. Ieklausoties tādās grupās, kā "Incognito", "Mezzoforte", "Brand New Heavies" un daudzās citās, sajūtot acid jazz, funk un disko vibrācijas, saprata, ka turpmāko dzīvi noteikti saistīs ar mūziku.

Tāpat koncertā varēs dzirdēt unikālās, pasaulē lielākās (nepārbūvētās) mehāniskās Sv.Trīsvienības katedrāles ērģeles, pie kurām muzicēs Liepājas ērģelnieks Lotars Džeriņš, šoreiz koncertu vadīs Sindija Vilde, kura ir dažādu šovu vadītāja un izklaides firmas "Chocolate Events" līdzīpašniece, pasākumu veidotāja un vadītāja. S.Vildi plašāks TV skatītāju loks iepazina kā spēles "Mīl - Nemīl" un šova "Divas zvaigznes" vadītāju.

Muzikāli daudzkrāsainā pasākuma apmeklētājiem būs iespēja iepazīties arī ar unikālu materiālu par Sv.Trīsvienības baznīcas mūzikas dzīvi 18.un 19.gadsimtā, kas ar Liepājas Kultūras pārvaldes finansiālu atbalstu tik tikko izdots bukletā "...ar ērģelēm, cilvēku balsīm un klusumu".
 
Nākamais "Liepājas Svētās Trīsvienības baznīcas atjaunošanas fonda" un kompānijas "Igo mūzikas menedžments" koncerts katedrālē notiks jau 5.decembrī, kad vienlaikus tiks svinēta arī dievnama 250 gadu jubileja. Tajā koncertēs viens no labākajiem un spilgtākajiem koriem Latvijā – koris "Kamēr…" diriģenta Māra Sirmā vadībā.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV