Pirmdiena, 23.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Vanda, Veneranda, Venija;

Liepājas kamerorķestris svin viena gada jubileju

Irita Kalēja, 29.10.2008. 16:23

Liepājas kamerorķestris svin jubileju un aicina uz koncertu  31.oktobrī plkst. 19.00 Graudu ielas koncertzālē.
Liepājas kamerorķestris svin viena gada jubileju

Pirms gada pavasarī Liepājā sevi pieteica jauna muzikāla apvienība – Liepājas kamerorķestris, kurā mākslinieciskā vadītāja un diriģenta lomu uzņēmās vijolnieks Valērijs Ivanovs. Šī nedaudz vairāk kā gada laikā, kamerorķestris liepājniekus priecējis ar dažādām interesantām programmām. Vasarā tie bija koncerti koncertestrādē „Pūt, vējiņi”, rudenī koncertcikls „Koncerti Latvijas dievnamos” un Pētera Plakida jubilejas autorkoncerts Graudu ielas koncertzālē. Kamerorķestris sagādājis daudz prieka brīžus arī citu jubilāru svinībās. Šeit minami koncerti A/S Liepājas Metalurgs jubilejas pasākumos un arī īpašā dāvana mūsu pilsētai Liepājai 383.dzimšanas dienā, kad uz skatuves koncertā „Dzintara dziesma Liepājai” uzstājās gan jaunie mūzikas skolas talanti, gan jau atzinību guvuši profesionāli mākslinieki. Un visi kopā ar Liepājas kamerorķestri. 

Kamerorķestra repertuārā ir apmēram 120 dažādu žanru skaņdarbi sākot no baroka mūzikas (A.Vivaldi, G.H.Telemana, G.H.Hendeļa u.c.), klasicisma pārstāvjiem (V.A.Mocarta, L.Bēthovena, J.Haidna), līdz mūsdienu komponistiem (P.Plakida, R. Kalsona u.c.). Klausītāju atzinību kamerorķestris saņēmis uzstājoties kopā ar solistiem Dzintaru Beitānu (vijole), jauno talantu no Sanktpēterburgas Sergeju Dogadinu (vijole), Mārci Kūli (klarnete), Anitu Barloti (flauta), Māri Kupču (ģitāra) u.c.

Savā jubilejas reizē – 31.oktobrī plkst. 19.00 Graudu ielas koncertzālē - kamerorķestris klasiskās mūzikas cienītājus vēlas iepriecināt ar vēl vienu interesantu koncertprogrammu. Tajā skanēs G.F.Telemana Darmštates koncerts, Ž.M.Leklēra Sonāte divām vijolēm ar stīgu orķestri, Antonio Vivaldi Koncerts flautai un stīgu orķestrim, P.Sarasates Andalūzijas romance un N.Milšteina Duets – fantāzija. Flautas solo koncertā spēlēs māksliniece, kura jau vairākkārt uzstājusies kopā ar Liepājas kamerorķestri – Anita Barlote, pie čembalo savu meistarību rādīs Lina Andrejeva, bet vijoles solo šoreiz tiks uzticēts kamerorķestra sirdij un dvēselei Valērijam Ivanovam, kā arī izbijušam liepājniekam Jurijam Savkinam. Solistus un kamerorķestri savos grožos turēs diriģents Reini Lapa.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV