Pirmdiena, 23.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Vanda, Veneranda, Venija;

Pūtēju orķestris "Rīga" sniegs Latvijas Republikas Proklamēšanas 90. gadadienai veltītu koncertu

Daina Švābe, 30.10.2008. 15:51

2008. gada 15. novembrī plkst. 19:00 Rīgas Domā Profesionālais pūtēju orķestris "Rīga" aicina uz Latvijas Republikas Proklamēšanas 90. gadadienai veltītu koncertu.
Pūtēju orķestris "Rīga" sniegs Latvijas Republikas Proklamēšanas 90. gadadienai veltītu koncertu

Programmā : Vilnis Šmīdbergs "Vēstījums", Jānis Ivanovs "Mana dzimtene", kā arī Ērika Ešenvalda kantātes "Latvija. Gadalaiku impresijas" pasaules pirmatskaņojums. Koncertā piedalās Profesionālais pūtēju orķestris "Rīga" diriģenta Andra Pogas vadībā, jauniešu koris „Balsis” (mākslinieciskais vadītājs Ints Teterovskis), kamerkoris „Austrums” (mākslinieciskais vadītājs Ārijs Šķepasts), solisti Sonora Vaice un Jānis Apeinis.

"Lirika, dzeja ir ne vien katras literatūras dvēsele. Lirika ir arī katras lielākas darbības dvēsele vispār. Un bez dvēseles nav nemirstības nekam." (Rainis)

Komponists Ēriks Ešenvalds stāsta: "Latviešu dzejnieku uzrakstītās dvēseles ir bagāta pūralāde, lai tajā smeltu pašapziņu, stiprinātu Tēvzemes mīlestību un lolotu nākotnes ideālus. Latvijai – 90. Tas ir brīdis Latvijas zemes skaistuma apjausmai un sapņu, ilgu lidojumam."

Latvijas 90. gadadienai veltītajā kantātē Ēriks Ešenvalds Latvijas gadalaiku impresijas gleznojis mūzikā ar Jāņa Jaunsudrabiņa, Imanta Ziedoņa, Ineses Zanderes, Māras Zālītes un citu latviešu dzejnieku liriku.

Kantāte "Latvija. Gadalaiku impresijas" ir vokāli instrumentāls lielas formas skaņdarbs solistiem, korim un pūtēju orķestrim. Ērika Ešenvalda kantātes radīšanu atbalstījis Rīgas domes Kultūras departaments un Valsts Kultūrkapitāla fonds, koncertam ar darba pirmatskaņojumu finansējumu piešķīris Rīgas domes Kultūras projektu konkurss.

Koncertā 15. novembrī plkst. 19:00 Rīgas Domā ieeja ar bezmaksas ielūgumiem, kurus var saņemt Rīgas Doma kasē no 5. novembra.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV