Pirmdiena, 23.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Vanda, Veneranda, Venija;

Niks Matvējevs kļūs par kuģa „Saratov” kapteini

Anda Birkenberga, 31.10.2008. 11:05

Unikālais Zigmara Liepiņa oriģināldarbs – koncertuzvedums „Kapteiņa stāsti” 8. novembrī Liepājas Olimpiskajā centrā pulksten 19:00 priecēs liepājniekus un Liepājas viesus ar īpaši izvēlētu Latvijā iemīļotu mūziķu sastāvu, kuri iejutīsies dažādās, sev neraksturīgās, lomās. Mūziķis un komponists Niks Matvējevs iejutīsies kuģa „Saratov” kapteiņa lomā.
Niks Matvējevs kļūs par kuģa „Saratov” kapteini

Z. Liepiņa koncertuzvedumā N.Matvējevs iejutīsies Latvijas otrā kuģa „Saratov” kapteiņa lomā. Kuģim bija nozīmīga loma gan valsts, gan paša K.Ulmaņa dzīvē, jo uz tā uzturējās Latvijas Pagaidu valdība 1919. gadā pēc Aprīļa puča, savukārt tā paša gada 7. - 8. jūlijā Latvijas Pagaidu valdību ar kuģi devās no Liepājas uz Rīgu. Koncertuzvedumā atveidoto lomu ar savu personību N.Matvejevs raksturo šādi: „Ja ar mūziku nodarbojies profesionāli, tad jebkuru lomu tev jāspēj atveidot labi. Protams, viena loma vai dziedājums var sanākt labāk, cits vienkārši nepiestāvēt, tāpēc nākas daudz piepūlēties, lai sasniegtu labu līmeni, bet, pats galvenais, neviens nedrīkst pamanīt, ka tu dziedi svešu dziesmu.”

N.Matvējevs atzīst, ka ļoti ciena Z.Liepiņu un ļoti augsti vērtē viņu, kā komponistu un mūziķi. Par dalību koncertuzvedumā N. Matvējevs apgalvo, ka Liepājā vienmēr jūtas ļoti patīkami, tāpēc arī piekritis līdzdarboties šai oriģināldarbā. Īpašs prieks viņam ir redzēt, ka Liepāja pamazām pieņem tādu izskatu, kādu sen jau pelnījusi.

Savukārt par koncertuzveduma kolektīvu N.Matvējevs saka: „Patiesībā jūtos labi jebkurā mūziķu kolektīvā. Šajā projektā labi pazīstu gandrīz visus, esam strādājušu kopā vairākkārt. Domāju, ka visi dalībnieki ir augstas raudzes un katrs savu darbu paveiks tik labi, cik vien būs iespējams, turklāt ar lielu pašatdevi!”

Mākslinieks uzsver, ka lielākais ieguvums, piedaloties Z. Liepiņa koncertuzvedumā „Kapteiņa stāsti”, ir pieredze, jo tā nevienam nekad nevar būt par daudz, kā arī, piebilst, ka māksliniekam ir liels gods piedalīties šāda mēroga pasākumā. Par saviem sasniegumiem komponists un mūziķis N.Matvējevs izsakās īsi: „Savu ikdienu pavadu studijā, teātros, kino un dažādos koncertos.” Viņš atzīst, ka ir no sirds laimīgs, ka iztiku sev un savai ģimenei var pelnīt ar darbu, kuru mīl, pat tādos brīžos, kad tā ir pārāk daudz.

Neviļus prātā iezogas Frederika Kolina citāts: „Ir divu veidu cilvēki - tie, kuri ienāk istabā un saka: ”te nu es esmu”! un tie, kuri ienāk un saka ”o-o! Tu esi šeit!””

Niks Matvējevs piedalījies arī Zigmara Liepiņas leģendārajā rokoperā „Lāčplēsis” un operā „Parīzes Dievmātes katedrāle”, ir grupas „Sīpoli” dalībnieks un sarakstījis mūziku gan bērnu muzikālajām izrādēm „Kraukšķītis” un „Pifa piedzīvojumi”, gan dokumentālajai filmai „Mājskolotājs”. Viņa balss priecējusi daudzus, jo Niks Matvējevs piedalījies vairākos koncertos gan Ziemassvētku laikā, gan citos svētkos.

Biļetes uz 8. novembra koncertuzvedumu ir pieejamas „Biļešu paradīzes” kasēs, cenas no Ls 5 līdz Ls15.

Informatīvais atbalsts: Radio SWH, Neatkarīgā Rīta Avīze, Saldā Dzīve un Patiesie stāsti.

Informācija tapusi sadarbībā ar Liepājas pilsētas Kultūras pārvaldes praktikanti, Liepājas Universitātes studiju programmas „Kultūras vadība” 3.kursa studenti Sanitu Kupčus, e-pasts: sanitakup@inbox.lv.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV