Pirmdiena, 23.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Vanda, Veneranda, Venija;

FOTO: Islandieši eksperimentēs Rīgā

Vladislavs Punculs, 31.10.2008. 16:03 | komentāri (2)

Šodien "I Love You" bārā Vecrīgā notika pirmskoncerta tikšanās ar islandiešu eksperimentālās mūzikas grupu "Múm".
FOTO: Islandieši eksperimentēs Rīgā

Galerijas:

Grupas dalībnieki padalījās ar iespaidiem par Latviju, pastāstīja par saviem tuvākās nākotnes plāniem, kā arī pastāstīja nedaudz par savu mūziku. Uz doto brīdi grupas sastāvā ir septiņi cilvēki (Gunnar Örn Tynes, Örvar Þóreyjarson Smárason, Ólöf Arnalds, Eiríkur Orri Olafsson, Hildur Guðnadóttir, Sigurlaug Gisladottir, Samuli Kosminen), kurus apvieno tieksme pēc visa netradicionālā. Tai skaitā arī netradicionālās mūzikas, kas tiek radīta gan ar dažādu (arī netradicionālo) mūzikas instrumentu, gan arī ar dažādu digitālo tehnoloģiju palīdzību.

Grupas dalībnieki pastāstīja, ka savas mūzikas radīšanai viņus iedvesmo viss, kas pastāv un notiek ap viņiem. Gan daba, gan cilvēki, ar kuriem viņi kontaktējas vai muzicē, gan viss notiekošais viņiem apkārt. Grupa pavēstīja, ka tai ir sakrājies pietiekoši liels materiāla daudzums, lai ierakstītu nākamo albūmu, taču noteikta plāna par topošo ierakstu pagaidām nav. Zināms ir tikai tas, ka tas noteikti būs, taču jautājumi par to kāds, kad un kā tas izskatīsies ir tieši tas, kas dotajā brīdī uztrauc pašus kolektīva dalībniekus. Kas attiecas uz tuvākās nākotnes plāniem – grupai ir paredzēti vairāki ieraksti šajā nedēļas nogalē, tepat Rīgā, kopā ar kori "Balsis".

Rīgā "Múm" nospēlēs vienu koncertu, kas notiks šodien 31. oktobrī kultūras un komunikāciju centrā "Sapņu Fabrika". Īpašie viesi - Dun Dun. Koncerta organizatori aicina visus izsmalcinātas mūzikas cienītājus pasākuma biļetes iegādāties "Biļešu Servisa" tirdzniecības punktos vai www.bilesuserviss.lv, piedāvājot speciālu cenu studentiem.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV