Pirmdiena, 30.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Menarda, Elma, Elna;

Liepājā gatavojas valsts dzimšanas dienas koncertam "Saknes jau vējš neizplēš..."

Lelde Kaupuža, 04.11.2008. 13:42

18. novembrī plkst. 18.00 Liepājā Rožu laukumā notiks valsts dzimšanas dienai veltīts koncerts "Saknes jau vējš neaizpūš..."

Liepājas Domes Kultūras pārvalde sadarbībā ar Liepājas teātra aktieriem – Egonu Dombrovski, Inesi Kučinsku, Leldi Kaupužu, Ievu Dreimani, Leonīdu Locenieku, Zigurdu Akmentiņu, Marģeru Eglinski, Armandu Kaušeli un Edgaru Pujātu , gatavojas Latvijas Republikas proklamēšanas 90. gadadienas koncertam. Tajā piedalīsies arī Liepājas 1. ģimnāzijas koris un tā diriģents Jēkabs Ozoliņš, koris "Laiks", Liepājas mūziķi – Uldis Knapšis, Jānis Lemežis, Kristaps Leitis, Roberts Dinters un bērnu vokālais ansamblis "Gaismiņas".

Kopā ar skatītājiem tiks izdiedāts latviešu tautas liktenis, katru dziesmu pārvēršot par attiecīgā gadu desmita spoguli, kā pakāpienu tuvāk mūsu dienām un laikam. Latvijas deviņdesmit gadi nav bijuši viegli, ir nākuši gan smagi kritieni, gan pacēluma brīži, bet cilvēkos, kā spēcīgs spēks mīt spīts par sevi, saviem tuvākajiem un savu valsti.

"Latvija ir man dzimtene. Mana senču un tēvu zeme. Vieta, kur es jūtos vislabāk un nekādas svešas zemes nekad mani nav vilinājušas. Vārdu sakot – mana Latvija, mana Liepāja," tā Leonīds Locenieks.

"Latvija man ir svētums. Daudz esmu dzīvojis laikā, kad Latvijas vārdu nevarēju daudzināt. Tomēr mūsu ģimene vienmēr svinēja gan Ziemassvētkus, gan 18. novembri aiz aizklātiem logiem. Toreiz valsts svētkos ielas malās aizdedzām "ploškas", un šīs sveces man joprojām asociējas ar 18. novembri," tā Liepājas teātra seniors Zigurds Akmentiņš.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV