Pirmdiena, 30.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Menarda, Elma, Elna;

"Monster Magnet" koncertu iesildīs grupa "Nebula"

Kristīne Tjarve, 05.11.2008. 11:02

13.novembrī Rīgā, "Sapņu Fabrikā" savas Eiropas tūres ietvaros uzstāsies slavenā rokgrupa "Monster Magnet". Skatītājus ar muzikālo sniegumu iesildīs populārā grupa "Nebula" (ASV), kas nāk no stoner rock mūzikas pasaulē pazīstamā Palm Desert reģiona.
"Monster Magnet" koncertu iesildīs grupa "Nebula"

Koncertu "Sapņu Fabrikā" noteikti atzinīgi novērtēs jauniešu auditorija, jo uz vienas skatuves, kas negadās bieži, uzstāsies trīs spilgtie smagā roka pārstāvji: "Monster Magnet", "Nebula" un "The Pilgrim Fathers".

"Nebula" ir stoner rock grupa, kuras sastāvā ir vokālists un ģitārists Edijs Glass, basģitārists un vokālists Toms Deivis un bundzinieks Robs Osvalds. Grupa tika dibināta  Losandželosā 1997. gadā, pateicoties vokālistam Edijam Glasam un bundziniekam Rubenam Romano, kuru 2007. gadā nomainīja Robs Osvalds.

Savas muzikālas darbības gaitā grupa ir laidusi klajā piecus albumus. 1999. gadā tika ierakstīts pirmais albums "To the Center", kas izcēlās ar īpaši progresīvu un psihedēlisku skanējumu. Pēc diviem gadiem tika laists klajā otrais albums "Charged". Šis bija pēdējais grupas ierakstītais darbs skaņu ierakstu kompānijā "Sub Pop" pirms līguma noslēgšanas ar kompāniju "Liquor And Poker". 2003. gadā grupa ierakstīja savu trešo albumu "Atomic Ritual". Trīs gadus vēlāk "Nebula" ierakstu studijā "Hollywood Sound studios" ierakstīja savu ceturto albumu "Apollo". Pats  jaunākais grupas albums ir "Heavy Psych", kurš tika izlaists šogad Nebula ASV koncertu tūres ietvaros.

"Monster Magnet" ir uzskatāmi par vienu no spilgtākajiem stoner rock pārstāvjiem. Grupa tika dibināta Ņūdžersijā (ASV) 1989. gadā, apvienojot četrus talantīgus mūziķus: vokālistu un ģitāristu Deivu Vindorfu ģitāristu Edu Mundellu, basģitāristu Džimu Baglino un bundzinieku Bobu Pantellu.

Lielākoties grupas muzikālo stilu ir ietekmējušas tādas septiņdesmito gadu grupas kā "Hawkwind" un "Captain Beyond". Pirmajā pastāvēšanas gadā "Monster Magnet" ierakstīja trīs demokasetes: "Forget About Life", "I'm High on Dope" un "I' m Stoned", "What Ya Gonna Do About It?"  Kopumā savas darbības laikā "Monster Magnet" ir ierakstījuši septiņus albumus. Jaunākais album "s4-Way Diablo" tika ierakstīts četrās studijās: "Sound City Studios", "American Studios", "The Sunset Lodge" un "Hydeaway Studios". Pirmajā nedēļā tas tika izpārdots lielā daudzumā un ieņēma vietu pirmajā simtniekā dažādos Eiropas mūzikas topos.

Biļetes uz koncertu ir iespējams iegādāties visās "Biļešu servisa" tirdzniecības vietās, interneta veikalā www.bilesuserviss.lv un degvielas uzpildes stacijā Statoil visā Latvijā. Pārdošanā pieejamas tikai 1000 biļešu, kuru cena ir sākot no 15 LVL.

Koncertu informatīvi atbalsta jauniešu radiostacija European Hit Radio, jauniešu mūzikas žurnāls Popcorn un portāls Draugiem.lv un kafejnīcas Double Coffee.

Koncertu organizē koncertu aģentūra Baltic Music Productions (BMP), kas darbojas Baltic Music Group paspārnē. Kompānija ar citu vārdu bija viena no pirmajām, kura veicināja starptautisku zvaigžņu uzstāšanos Baltijas valstīs, pirmais koncerts notika jau 1994.gadā, kopumā organizēti vairāk nekā 300 koncerti. Starp rīkotajiem koncertiem ir gan Michael Jackson, Tallina 1997, The Rolling Stones, Tallina 1998, Tina Turner, Tallina 2000, Lenny Kravitz, Tallina un Rīga 2005, Sting, Viļņa 1999, Mark Knopfler, Tallina un Rīga 2005, Robert Plant, Tallina un Rīga  2003, Deep Purple, Tallina un Rīga, 2003 un daudzi citi, kā arī Alice Cooper, Rīga 2007, Kylie Minogue, Rīga, 2008, Queen un Pols Rodžers, Rīga, 2008, Kīts Emersons, Rīga, 2008.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV