Pirmdiena, 23.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Vanda, Veneranda, Venija;

Sestdien Mākslas darbinieku namā notiks džeza mūzikas koncerts

Diāna Āboliņa, 05.11.2008. 13:14

8. novembrī plkst. 17:00 Mākslas darbinieku namā notiks „Mirage Jazz Orchestra” solistu ansambļa „Mirage Octet”, džeza vokālistes Ingas Bērziņas  un lietuviešu viesmākslinieka Kestutis Vaiginis koncerts.
Sestdien Mākslas darbinieku namā notiks džeza mūzikas koncerts

„Mirage Octet” izveidots kā “Mirage Jazz Orchestra” solistu ansamblis. Mūziķi spēlē dažādu stilu mūziku – sākot no džeza klasikas līdz pat pazīstamām popmūzikas kompozīcijām. G. Rozenbergs, tāpat arī citi okteta dalībnieki speciāli šim sastāvam rakstot aranžējumus, rada savu unikālu, vienreizēju ansambļa skanējumu.
Oktetam ir izveidojusies veiksmīga sadarbība ar vadošajiem Latvijas džeza vokālistiem – O.Pīrāgs, L.Rācenājs, I.Bērziņa, D.Pīrāgs u.c.

Inga Bērziņa ir džeza vokāliste, kas labi pazīstama Latvijas un citvalstu džeza mūzikas lietpratējiem. Šajā gadā klausītāju vērtējumam nodots jauns albūms „Balādes”, kas tapis sadarbībā ar izciliem džeza mūziķiem Madaru Kalniņu, Denisu Paškēviču, Andri Grunti un Kasparu Grigali. Koncertējot kopā ar dažādiem mūziķu sastāviem, Inga ir piedalījusies džeza festivālos un koncertos Igaunijā, Lietuvā, Vācijā, Somijā, Spānijā, Itālijā, Francijā, ASV un, protams, Latvijā.

Kestutis Vaiginis ir komponists, aranžētājs un saksofonists no Lietuvas. Džeza mūzikai pievērsies 1999. gadā. Zināšanas papildinājis Nīderlandē. Ir vairāku starptautisku džeza mūzikas ansambļu dibinātājs. Viņa komponētajos džeza skaņdarbos ir savienotas modernā džeza melodijas ar akadēmisko mūziku un folkelementiem.

Mākslas darbinieku nama kamerzālē jau tradicionāli notiek džeza koncerti. Klausītāji atzinīgi novērtējuši Intara Busuļa, Amber un „Riga Groove Electro„, Olgas Pīrāgs un Tadeuša Surgofta sniegumu.

Šajā reizē koncerta apmeklētājiem uzstāsies “Mirage Jazz Orchestra” solistu ansamblis „Mirage Octet”, džeza vokāliste Inga Bērziņa un lietuviešu viesmākslinieks Kestutis Vaiginis, piedāvājot noklausīties un just līdzi gan klasiskām džeza melodijām, gan mūsdienīgām džeza kompozīcijām.

Biļetes uz koncertu iepriekšpārdošanā var iegādāties Biļešu Servisa kasēs, kā arī Mākslas darbinieku namā, Vaļņu ielā 9.

Papildus informācija par māksliniekiem un koncertu – www.mdn.lv

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV