Pirmdiena, 23.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Vanda, Veneranda, Venija;

Intara Busuļa vietā Nāves eņģeļa lomā iejutīsies Dons

Anda Birkenberga, 06.11.2008. 14:01 | komentāri (1)

Līdz šim tika ziņots, ka Zigmara Liepiņa koncertuzvedumā "Kapteiņa stāsti" piedalīsies arī viens no šobrīd iemīļotākajiem Latvijas māksliniekiem - Intars Busulis, diemžēl veselības stāvokļa dēļ viņam no lomas nācās atteikties. Viņa vietā Nāves eņģeļa lomā iejutīsies Dons.
Intara Busuļa vietā Nāves eņģeļa lomā iejutīsies Dons

Jau šajā nedēļas nogalē liepājnieki un Liepājas viesi varēs vērot unikālo Zigmara Liepiņa orģināldarbu – koncertuzvedumu "Kapteiņa stāsti", kurš Liepājas Olimpisko centru pieskandinās 8.novembrī plkst. 19.00. Lomās iejutīsies Latvijā iemīļoti mūziķi - Aivars Brīze, Andris Ērglis, Edijs Šnipke un Dons, Igo un Ginta Ēķe, Ivars Cinkuss, Ivo Fomins un Niks Matvejevs, kā arī kvarteti "Lady’s sweet" un "Getting started". Solistiem palīdzēs instrumentālā grupa Jāņa Strazda vadībā un Liepājas simfoniskā orķestra mūziķi. Īpašo noskaņu radīs tautas mūzikas grupa "Rīsa zvejnieki".
 
Mūziķis Intars Busulis bija viens no tiem, kuru Zigmars Liepiņš uzaicināja līdzdarboties koncertuzvedumā "Kapteiņa stāsti". Diemžēl māksliniekam, veselības stāvokļa dēļ, nācās atteikties no dalības koncertuzvedumā un šīs dienas pavadīt slimnīcā. Viņu aizstās visiem labi zināmais un meiteņu iemīļotai mūziķis Dons, kurš plašākai publikai pazīstams kļuva pēc realitātes šova "Talantu Fabrika".

Savās intervijās Dons atzinis, ka viņa lielākā kaislība ir mūzika. Jau trīs gadu vecumā viņš nodziedāja pirmo paša sacerēto dziesmiņu, bet jau no piecu gadu vecuma sāka mācīties Saldus mūzikas skolā. Dons nekad nav ticējis un tiecies pēc viegli sasniedzamiem mērķiem, viņš ir neatlaidīgs jau kopš mazotnes. Par mūziķa karjeru Dons nopietni sāka domāt septiņpadsmit gadu vecumā. Šajā laikā Dons iepazinās ar dzejnieku Ojo, tieši viņa dzeja palīdzēja Donam atklāt sevī spēju ne tikai izpildīt dziesmas, bet arī rakstīt mūziku. Dziesmas Donam top spontāni, nākot mājās no skolas vai virtuvē mizojot kartupeļus. Dažas dziesmas pat tapušas nakts vidū, jo tās tik spēcīgi "prasījušās laukā", ka Donam vajadzējis celties un tās pierakstīt. Mūziķis jau kopš bērnības ir liels sapņotājs. Taču, lai sapņus piepildītu, mūziķis apzinās, ka ir jāstrādā. Tādēļ arī Dons piedalās dažādos konkursos, kuros pilnveidojas gan kā personība, gan kā profesionālis. Viņš pārstāvējis Latviju konkursā "Baltic Song Festival" Zviedrijā, ar dziesmu "Lights Out", savukārt šā gada jūlijā Dons pārstāvēja Latviju jauno izpildītāju konkursā "Jaunais vilnis 2008", kurā ieguva 4. vietu. Pēc dalības konkursā Donam sadarbības piedāvājumu izteica kompānijas “Nox Music” īpašnieks Josifs Prigožins. Piedāvājums, kuru māksliniekam izteica, likumiski tika apstiprināta šā gada septembrī, kad mūziķis noslēdza līgumu ar kompāniju "Nox Music".

Mūziķim šis būs jau otrais Zigmara Liepiņa oriģināldarbs, kurā viņš piedalās, pirmais bija mūzikls "Adata", kurā Dons atveidoja galveno lomu un izpildīja klausītāju sirdis iekarojušo balādi "Ja Tu mani esi". Pagājušajā gadā Dons iekaroja publikas mīlestību ar jaunām paša sacerētām dziesmām - "Tukšums" un "Kolekcionārs", savukārt aprīlī izdevis albūmu "Lelle".

Biļetes uz 8.novembra koncertuzvedumu būs pieejamas arī 8.nvembrī "Biļešu paradīzes" kasēs (1.Rokkafejnīcā, Liepājas teātra kasē un t/c"Ostmalas"), cenas no Ls 5 līdz Ls 12.

Informatīvais atbalsts: Radio SWH, Neatkarīgā Rīta Avīze, Saldā Dzīve un Patiesie stāsti.

Informācija tapusi sadarbībā ar Liepājas pilsētas Kultūras pārvaldes praktikanti, Liepājas Universitātes studiju programmas "Kultūras vadība" 3.kursa studenti Sanitu Kupčus, e-pasts: sanitakup@inbox.lv.

Foto: A.Spāģis

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV