Pirmdiena, 23.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Vanda, Veneranda, Venija;

"Kapteiņa stāsti" pieskandina Liepājas Olimpisko centru

Anda Birkenberga, 07.11.2008. 15:57

Rīt, 8.novembrī Liepājas Olimpiskajā centrā pulksten 19:00 notiks Zigmara Liepiņa oriģināldarba - koncertuzveduma "Kapteiņa stāsti" pirmatskaņojums. Šobrīd visa radošā brigāde un mākslinieki cītīgi strādā pie tā, lai koncertuzvedums būtu kvalitatīvs un sniegtu skatītājiem neaizmirstamus iespaidus.
"Kapteiņa stāsti" pieskandina Liepājas Olimpisko centru

Apritējis jau mēnesis aktīvos mēģinājumos un teju gads, kopš radās ideja par komponista Zigmara Liepiņa koncertuzvedumu „Kapteiņa stāsti”, kura tekstu autori ir Liepājas dzejnieki – Olafs Gūtmanis, Sandra Vensko, Gunta Šnipke, Ineta Stadgale un Jānis Hvoinskis, režisors - Viktors Runtulis, producentu grupas „VirusArt” direktors un populārā šova „Cabaret” organizētājs. Nu jau teju mēnesi koncertuzveduma „Kapteiņa stāsti” tēlos cenšas iedzīvoties Latvijā atzīti mūziķi - Ivo Fomins, Andris Ērglis, Edijs Šnipke, Aivars Brīze, Igo un Dons, Ivars Cinkuss, Niks Matvējevs un Ginta Ēķe un īpaši šim koncertuzvedumam tapušie kvarteti - „Lady’s sweet” un „Getting started”. Pie nošu lapām un radošā procesa, kopā ar Zigmāru Liepiņu, strādājuši mūziķi no instrumentālās grupas Jāņa Strazda vadībā, kā arī Liepājas simfoniskā orķestra mūziķi. Savukārt par atbilstošo noskaņu domājuši un centušies sajust tautas mūzikas grupa „Rīsa zvejnieki”.

Šodien norit pirmie mēģinājumi, kuros viss plānotais un iecerētais nu pamazām satiekas aci pret aci ar realitāti. Mūziķi dzied, spēlē un apdzīvo skatuvi. Gaismotāji rūpējas par gaismu, tie, kas rūpējas par skaņu izmēģina skaņas iespējas, lai viss būtu tā, kā iecerēts un plānots. Katrs viens rūpējas par sev uzticēto pienākumu. Gaisā virmo enerģija, kurā savijas prieks un satraukums. Šodien Liepājas Olimpiskais centrs pārtapis radošajā darbnīcā, kurā top dāvana Latvijai, Liepājai un liepājniekiem.

Biļetes uz 8.novembra koncertuzvedumu būs pieejamas arī rīt, „Biļešu paradīzes” kasēs, cenas no Ls5 līdz Ls 12.

Informatīvais atbalsts: Radio SWH, Neatkarīgā Rīta Avīze, Saldā Dzīve un Patiesie stāsti.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV